Un bărbat a fost reținut de poliție și este suspectat că profita de poziția vulnerabilă a minorelor, le spunea că vor vinde fructe în Chișinău, dar, într-un final, fetele erau obligate să se prostitueze. Asta este istoria relatată de oamenii legii, care au reținut un suspect în acest caz. Este vorba de un bărbat de 50 de ani din orașul Cricova, relatează AGORA.md.

Potrivit unui comunicat emis de oamenii legii, încă de la începutul anului 2018, suspectul ar fi profitat de vulnerabilitatea a cinci tinere, printre care două minore. Fetelor li s-ar fi spus că vor vinde fructe la ghereta pe care suspectul o are la Piața Centrală din Chișinău. Ulterior, tinerele ar fi fost însă impuse să presteze servicii sexuale. Beneficiarii erau identificați din timp de către suspect, se mai arată în comunicat.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 500 de lei de la fiecare client. Banii erau însă luați, ulterior, de bănuit.

„Afacerea” a fost distrusă la 21 mai curent, când bărbatul a fost reținut în flagrant, fiind plasat în arest pentru 20 de zile. A fost inițiată o cauză penală pentru trafic de copii. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul ar putea petrece de la 15 la 20 de ani după gratii.

Oamenii legii continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele, dar și alte persoane implicate în acest caz, urmând să fie identificate și alte tinere recrutate de către suspecți.

Sursa: Agora.md