Un cetățean australian a intentat un proces unui spital din Melbourne și a solicitat despăgubiri de un miliard de dolari australieni, afirmând că a fost traumatizat în urma experienței de a asista la nașterea copilului său prin cezariană, potrivit informațiilor de pe stirileprotv.ro.

Anil Kopulla a adus în instanță Spitalul Regal de Femei din Melbourne și a solicitat un miliard de dolari australieni pentru daune psihologice, susținând că a rămas traumatizat după ce a asistat la operația de cezariană a soției sale în 2018, prin care a venit pe lume copilul lor, conform relatărilor de pe Insider.

Bărbatul a declarat că personalul spitalului l-a încurajat să asiste la intervenția chirurgicală și că, după ce a văzut sângele și organele interne ale soției sale, a dezvoltat o “tulburare psihotică”. Deși operația de cezariană a fost un succes, el a susținut că spitalul nu și-a îndeplinit datoria de îngrijire față de el, permițându-i să asiste la întreaga procedură.

Operația de cezariană este o procedură medicală obișnuită în care un chirurg contribuie la nașterea unui copil prin intermediul unei incizii abdominale. Această intervenție este adesea efectuată atunci când nașterea naturală prezintă riscuri pentru mamă sau copil.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, în 2021, 32,1% dintre toate nașterile de copii din SUA au fost realizate prin cezariană.

Koppula a depus plângerea la câțiva ani după operație, susținând că tulburarea psihotică pe care a dezvoltat-o a dus la divorțul său. El a ales să se reprezinte singur în instanță, iar judecătorul James Gorton a respins acțiunea, considerând cererea sa ca fiind un “abuz de proces”.

În timpul procesului, s-a efectuat o evaluare medicală a lui Koppula, iar concluzia a fost că efectele psihologice pretinse de acesta nu au fost suficient dovedite. Comisia a constatat că “gradul de afectare psihică rezultat din presupusa vătămare a reclamantului menționată în plângere nu îndeplinește pragul necesar”, conform informațiilor din presă.

Distribuie articolul: