În perioada 25 și 26 noiembrie curent, la Centrul Expozițional HelExpo din Atena s-a desfasurat cea de-a 18 ediție a Târgului Internațional de Crăciun, organizat de asociația „Prietenii copilului” cu participarea corpurilor diplomatice străine acreditate în Grecia, cu scopul de a colecta mijloace bănesti pentru copiii din familiile social vulnerabile.


La standul Republicii Moldova, vizitatorii bazarului filantropic, au avut ocazia să cunoască și să procure produse moldovenești și brănduri naționale; vinuri, bomboane, fructe uscate, artizanat și obiecte confecționate manual. Prin intermediul acestui eveniment, în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în Grecia, membrii cu talente în arte din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandru Ipsilantis”, și-au expus lucrări personale; sculpturi în lemn, bijuterii, creații decorative, tablouri, icoane și cosmetică naturală.

La capitolul bucătărie națională, gospodinele participante, au propus oaspeților gustări calde și dulciuri; sarmale, colăcei, clătite, colțunași, torturi și prăjituri. Iar la încheierea acestui eveniment frumos și nobil, artiștii din cadrul Uniunii Moldo-Elene „Al. Ipsilantis” au prezentat un program de excepție: o suită de melodii instrumentale cu participarea familiei Lilia și Tudor Sprincean și Constantin Grubii.

Micuța comoară a diasporei Ateniene, Corina Diaconu a impresionat și emoționat prezenții cu interpretarea piesei „Moldova”. Programul festiv a fost încheiat cu o prestație de dansuri al ansamblului folc „Moldova”, învățător Igor Spincean.

Foto: Condur Roman