Recent, s-a descoperit că Prima Doamnă se plânge pe faptul că nu trebuie să se ocupe de decorul Casei Albe. Se pare că doamna Trump s-a grăbit să demonstreze că rolul de gospodină al reședinței nu este o povară pentru ea.

Crăciunul a ajuns la Casa Albă. Reședința președintelui Statelor Unite este din nou decorată pentru sărbători, iar pentru ultima dată autoarea ideii a fost Melania Trump. Decorul a fost prezentat unui public larg luni, 30 noiembrie și, după cum s-a reușit să se observe, spre deosebire de anii anteriori, prima doamnă a renunțat la frunzișul roșu și la ramurile subțiri, și albe, care amintesc de fantome. După cum a menționat New York Times, estetica a fost „uimitor de normală”.

Anul acesta, decorul festiv este cu adevărat dominat de motive vesele, cu accent pe valorile eterne. Tema anului este „America e frumoasă” și, potrivit doamnei Trump, ea a fost inspirată de „tradiții, valori și istorie”.

Pregătirile de Crăciun sunt cu adevărat impresionante: pentru a crea dispoziția festivă, aproximativ 125 de voluntari din toată țara s-au adunat în Casa Albă, care au decorat 62 de pomi de Crăciun, au atârnat peste 100 de coronițe de flori, 3200 de obiecte strălucitoare, 17 mii de arcuri și 366 de metri de luminițe. Astfel, au fost decorate 132 de camere.

Ca întotdeauna, o copie a Casei Albe a fost făcută din biscuiți cu ghimbir, dar a apărut și ceva nou – pentru prima dată în compoziție s-a adăugat o grădină de trandafiri, unde anul acesta a fost anunțată nominalizarea Amy Coney Barrett la Curtea Supremă. Grădina a fost inclusă în compoziție, deoarece prima doamnă a renovat-o recent.

Unul dintre elementele de decor de la Casa Albă a atras totuși atenția haterilor. Un rând de vase negre, găzduite în Colonada de Est, au fost instalate pentru buchete de frunziș din toate statele Americii. Cineva a văzut o asemănare cu piesele de șah, iar cineva a comparat vazele cu urnele funerare, care, în perioada pandemiei de coronavirus, a fost, desigur, percepută de public în mod deosebit.

Sursă: marieclaire.ru