Teatrul Național Eugene Ionesco anunţă pentru data de 14 decembrie ora 18:30, Ultima reprezentație din anul 2018, a comediei „Iubirea la proști”. Împătimiții de spectacole pline de amuzament trebuie să-și rezerveze biletele din timp!

„Iubirea la proști” ește o comedie romantică franceză de Francis Veber în regia lui M. Chris Nedeea, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber.

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, un fel de petreceri burgheze la care invitaţii vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în joc de domino.

Duminică, 16 decembrie, ora 18:30, vino la Teatrul Național Eugene Ionesco să vezi de ce Oscar un copil de 10 ani, nu crede în Moș Crăciun, dar crede în Dumnezeu. 

Spectacolul  „Oscar și Tanti Roz” – o dramă de Eric-Emmanuel Schmitt în regia lui Petru Vutcărău.

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur.  Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Scenografie şi costume: Tatiana POPESCU; Director de Producţie: Boris GOLEA

Pe 21 decembrie Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la monodrama „Ultima noapte la Madrid”, un spectacol despre viața interioară a ultimei femei a lui Pablo Picasso.

Monodrama de Brian McAvera în regia lui Vitalie Drucec relatează viața interioară a ultimei femei a lui Picasso.

Spectacolul „Ultima Noapte la Madrid” ne redă viața lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea.
Prin jocul său de o expresivitate artistică excepțională, actrița Ala Menșicov, reușește să transmită publicului gîndurile și trăirea sufletească, plină de tristețe, bucurie și fascinație pe care ultima soție a marelui pictor Pablo Picasso, franțuzoaica Jacqueline Roque a trăit-o împreună cu acest geniu pînă la sfîrșitul vieții lui. Din povestea lui Jacqueline aflăm despre viața zbuciumată, creația impresionantă și caracterul despotic al genialului Pablo Picasso, dar și despre marea dragoste pe care această femeie a trăit-o alături de el și în numele căruia și-a sacrificat viața.

Acest rol îi aduce actriței Ala Menșicov Marele Premiu Gala Star , în cadrul festivalului de Teatru „One man show”, Bacău, România. 2006.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.

„Vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionesco – Locul ideal pentru întâlniri! Vă promitem că n-o să vă plictisiți. Vă așteptăm la teatru”.