De luni, 7 februarie, elevii din instituţiile de învăţământ din capitală se întorc la lecţii cu prezenţă fizică. Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă în cadrul unei ședințe comune a Comisiei municipale Extraordinare de Sănătate Publică și Comisiei pentru Situații Excepționale. Membrii comisiilor au votat unanim. Despre asta a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban.
„Specialiștii ne comunică că avem o descreșterea a cazurilor de Covid depistate zilnic, inclusiv la copii. Situația se stabilizează și nu sunt cazuri grave și extrem de grave în instituțiile medicale municipale. Conform datelor statistice, avem mai puține cazuri raportate la numărul total de populație decât în alte țări. Instituțiile educaționale trebuie să aibă claritate în acest sens, deoarece conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, mâine este ultima zi până când copiii mai pot învăța online, iar din data de 7 februarie trebuie să revină la lecții”, menționează Ion Ceban.

realitatea.net

Ion Ceban menționează despre faptul că nicio țară nu a anunțat că în această perioadă au oprit copiii acasă.
„Este îngrijorător, ce facem cu bacalaureatul și examenele pentru elevii din clasele a IX-a și a IV-a. Le este complicat şi părinților care au 2-3 copiii să stea acasă pe perioada lecţiilor online”, declară edilul capitalei.
Un alt subiect discutat astăzi în cadrul comisiilor a fost cel cu privire la banii suplimentari pe care municipalitatea trebuie să îi achite din buget în urma scumpirilor la gaz, benzină, motorină, dar și alte servicii.
„Este vorba de circa 300 de milioane de lei, bani care nu au fost prevăzuți în bugetul municipal pentru anul curent. În acest sens, vom transmite Guvernului o solicitare de compensare a acestor cheltuieli, decizia fiind susținută de membrii comisiilor. Am făcut apel către membrii CALM să facă același lucru din numele tuturor primăriilor din țară și să ceară Guvernului compensații, pentru că toți ne confruntăm cu aceleași probleme”, menționează Ion Ceban.

moldstreet.com