Relaţia cu el este tot ceea ce ţi-ai dorit, trezeşte în tine sentimente frumoase şi profunde şi ţi-ai dori să fiţi împreună până la adânci bătrâneţi. Dacă relația ta actuală se regăseşte în această descriere, atunci este bine să fii precaută şi să vorbeşti deschis cu iubitul tău despre ceea ce te face fericită, ce te deranjează sau ce îţi lipseşte.

Nu te sfii să-i spui lucruri care fac parte din viaţa voastră şi le care le-ai vrea îmbunătăţite sau despre care consideri că nu îţi fac plăcere. Potrivit relatii.net, aceste 6 aspecte sunt adesea neglijate de femei, care ajung să fie deranjate de ele, dar să nu le spună bărbaţilor din cauza temerilor şi a ruşinii.

Aspecte care te fac fericită pe plan sexual

Faptul că ai început o relaţie cu cineva (sau chiar aţi decis să trăiţi împreună) nu înseamnă că eşti pregătită pentru orice experimente s*xuale sau pentru intimitate în general. Şi dacă nu eşti pregătită, atunci vorbeşte sincer cu partenerul despre asta. Dacă nu-ţi place ceva pe plan s*xual, de asemenea discutaţi (este mult mai cinstit decât să plângi în baie după fiecare contact sexual). Poate că partenerul tău ar fi bucuros să te ajute, dar nu ştie ce îţi place şi ce nu-ţi place. Crede-mă, bărbatul care te apreciază şi te respectă nu va face nimic împotriva voinţei tale. Dimpotrivă, el va aprecia deschiderea ta.

Fidelitatea şi respectul reciproc

Discutaţi în avans aceste puncte, explică-i partenerului că fidelitatea (şi respectul reciproc) sunt importante pentru tine, că eşti pentru „puritate” în relaţie, iar dacă bărbatul nu este de acord cu această stare a lucrurilor, înseamnă că nu te apreciază atât de mult.

Cererea în căsătorie

Dacă nu tinzi să ai o aventură şi vezi acest bărbat în rol de soţ, atunci spune-i direct despre asta. Nu-ţi fie teamă că o asemenea declaraţie va speria bărbatul – dacă fuge, atunci cu siguranţă nu este omul tău. Ar trebui să ai încredere în tine şi în sentimentele tale, să nu fii timidă pentru a discuta direct momentele care te preocupă. Trebuie să-ţi exprimi clar poziţia că, de exemplu, nu eşti pregătită pentru rolul de amantă/ prietenă şi dacă nu te consideră soţia sa legală, atunci nu mergeţi pe acelaşi drum. Nu fi de acord cu perspective dubioase, inclusiv concubinaj, care de multe ori nu se transformă în ceva mai mult.

Implicarea rudelor în viaţa voastră

Chiar dacă iubitul tău îşi adoră mama, nu-i permite să-ţi spună cum să trăieşti, cum să construieşti relaţia cu fiul ei, cum să-ţi educi copiii. Spune-i alesului tău că îi respecţi rudele, dar ar fi mai bine să nu intervină în viaţa voastră.

Planurile comune pentru viitor

Este normal să ai anumite planuri pentru viitor. Şi nu este nimic greşit în a-i spune alesului tău despre asta. La urma urmei, cu cât discutaţi mai devreme despre asta, cu atât mai repede îţi vei da seama dacă această persoană este potrivită pentru tine sau nu. Discutaţi perspectivele în avans şi găsiţi un compromis care vi se potriveşte amândurora (în loc să uiţi de tine şi de visurile tale, dizolvându-te complet în bărbat).

Copiii

Nu este nimic rău în a-i spune deschis bărbatului despre dorinţa ta de a deveni mamă şi să-l rogi să te ajute să-ţi realizezi acest vis. Dacă te iubeşte cu adevărat, va fi entuziasmat de visul tău.

Sursa

Distribuie articolul: