O cameră întunecată, cu ferestrele acoperite de perdele negre, o centrală telefonică din epoca sovietică, cu circuit închis, care conectează toate stațiile de tren – așa funcționează centrul de comandă mobil al Căilor Ferate din Ucraina. Acesta e găzduit într-un tren cu un singur vagon.

Mișcă-te mai repede ca să nu fii prins” 0 principiul după care se ghidează directorii companiei, care spun că nu pot sta prea mult timp într-un singur loc.

“Strategia este să te miști rapid, astfel încât să nu fii prins. Să nu stai mult într-o singură locație”, a declarat pentru CNN Oleksandr Kamyshin, directorul general al Căilor Ferate Ucrainene, în vârstă de 37 de ani.

Când serviciile de telefonie mobilă au căzut în stațiile feroviare, singura modalitate de a comunica a fost un sistem de telefonie cu circuit închis, din epoca sovietică, care conectează toate gările din Ucraina. Sistemul a devenit indispensabil pentru serviciul de căi ferate ucrainean, scrie digi24.ro.

La mai bine de două săptămâni de la invazie, sistemul feroviar al Ucrainei – unul dintre cele mai mari din lume – a devenit un colac de salvare, transportând provizii esențiale și peste 2,1 milioane de civili care fugeau de război. Unele vagoane au fost reamenajate pentru a transporta materiale medicale pe linia frontului sau răniții la spitale.

Munca de gestionare a rețelei vaste cu aproximativ 231.000 de angajați revine grupului de șase bărbați care au refuzat un spațiu de lucru în buncărul președintelui Volodimir Zelenski. În schimb, ei se mișcă mereu de la începutul războiului, străbătând țara pentru a-și verifica colegii, chiar și în cele mai periculoase părți ale Ucrainei.

“Strategia este destul de simplă. Dacă avem angajați care lucrează într-o stație și credem că este sigur pentru ei, atunci ar trebui să mergem și noi acolo”, a spus Kamyshin.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: