„Sunt o mamă zgârcită, dar am un copil fericit”, acesta este argumentul forte al Dianei Ivanov, autoarea blogului TwiceMomat22. Tânăra mămică de doi băieței ne-a dezvăluit pe blogul său și argumentele pentru care este mândră.
„Datorită zgârceniei mele, am reușit să lupt pentru alăptare exclusivă deși am avut multe tentative să renunț în primele 3 luni după naștere. Pe lângă motive de sănătate și comoditate, alăptarea a economisit mulți bani în familia noastră. Nu, nu mi-a fost ușor la început. Și ca majoritatea proaspetelor mămici, m-am confruntat cu multe probleme, de la refuzul categoric al sânului de către copil, la insuficiența de lapte, confuzia sân -biberon, pusee de creștere ș.a. Erau zile și în care eram așa de obosită de alăptare non-stop și somn iepuresc a lui David că îmi venea să urlu. Mulți îmi ziceau să trec copilul la lapte praf, că “vezi, atâția copii cresc așa și tot normal “. Eu numai calculam cât asta ar scoate săptămânal din bugetul familiei și nu mai vroiam nimic. =D Am perseverat și asta mi-a adus doar beneficii, inclusiv financiare.
Sunt o mamă zgârcită și de asta am crescut un copil aproape 3 ani FĂRĂ să îi administrez vreun medicament vreodată (cu excepția supozitoarelor de paracetamol când erupțiile dentare cauzau febră înaltă). Da, copilul meu tot a răcit, a avut deseori muci și tuse, dar eu am ales să îl tratez naturist. La primele simptome ale răcelii nu am fugit la cabinete private ale pediatrilor, și nici nu am mers la farmacie să cer ceva de tuse (sirop /pastile) sau de muci (spray / picături), dar m-am înarmat cu RĂBDARE și am monitorizat. Pentru început, mă asiguram dacă nu e vreo erupție dentară (ele deseori sunt însoțite de simptome asemănătoare răcelii). În nas am picurat soluție fiziologică iar contra tusei inhalări cu apă cu sare. Am difuzat uleiuri esențiale și am făcut comprese. 5 zile și piciul meu era iar vesel. Nu e ușor a trata un copil fără medicamente, pentru că acestea ne oferă sigura că efectul va veni curând, dar nu e imposibil.
Sunt o mamă zgârcită de aceea copilul meu nu mănîncă ciocolate, chips-uri, sucuri, iaurturi, brânzici pentru copii. În schimb, iubește fructele și legumele de sezon, care pe lângă faptul că sunt sănătoase, sunt și destul de ieftine în comparație cu toate “gustoseniile” comercializate în supermarket-uri pe rafturile cu alimente pentru copii.
Sunt o mamă zgârcită de aceea nu am cheltuit o avere pentru a cumpăra un cărucior sofisticat. Eu am practicat Baby wearing-ul, așa zisul “purtatul bebelușului”. Pe lângă faptul că acesta are zeci de beneficii dovedite științific pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, e comod și practic, mai ales în Chișinău, unde a te plimba cu un cărucior pe trotuare e o adevărată provocare.
Și să nu uităm, un sistem ergonomic de purtare e muuuult mai ieftin decât un cărucior.
Sunt o mamă zgârcită de aceea copilul meu nu se îmbraca în haine de brand (cu excepția celor dăruite). Astfel, el are o copilărie fericită! El are voie să se murdărească cât are chef, să fie curios, să își rupă pantalonii când se târăște sub vreun gard, să sară în toate boltoacele după ploaie, să se dea pe oricare topogan îl vede afară (chiar și pe alea ruginite) fără ca eu să strig la el “acolo nu e voie că te murdărești “. E voie oriunde nu e periculos căci așa el descoperă lumea, așa am făcut și eu când eram mică și îmi amintesc de acele momente cu drag.
Sunt o mamă zgârcită de aceea copilul meu nu are o ladă de 1×1 m plină de jucării. Eu sunt foarte selectivă atunci când cumpăr jucării, mai ales după ce am observat că o jucărie nouă îl ține interesat doar primele 3 minute. În schimb, ce îl entuziasmează cu adevărat e ceea ce găsește în bucătărie. Astfel, uneori el curăță ceapa, alteori pune farfuriile și tacâmurile pe masă înainte de mâncare, alteori toarnă făină în aluatul pentru clătite, alteori bate tobele în cratițe, ce îl interesează, aceea îi ofer. Când totuși îi cumpăr vreo jucărie, neapărat ma uit să fie de bună calitate, ca sa ajungă să se joace și fratele lui (așa voi economisi la anul =D) și să învețe ceva în timp ce se joacă cu ea. De aceea eu nu voi cumpăra niciodată arme de jucărie, săbii sau mașini în care să se așeze iar eu să îl cătăi folosindu-mă de telecomandă.”
Continuarea o găsiți pe blogul TwiceMomat22.com

Distribuie articolul: