Turneul „Bach la Casa de Cultură” se apropie de final. Duminică, 6 august, ora 19:00, la Chișinău, în Casa de Cultură a Universității de Stat din Republica Moldova, va avea loc concertul de închidere a Festivalului de Muzică Clasică „Moldo Crescendo”, ediția 3.

Vă reamintim că proiectul „Bach la Casa de Cultură” a fost organizat de Moldo Crescendo-tineri muzicieni originari din Republica Moldova, absolvenți sau studenți ai universităților de muzică de peste hotare ( Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie), Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie), Ian Psegodschi – violă (Belgia), Radu Croitoru – violoncel (România), Constantin Borodin – violoncel (România), Marcel Lazăr – pian (România)), și Lia Sinchevici, actriță basarabeancă, cu o strălucită carieră de peste 8 ani în București, România.

1

3

2

Până în momentul de față, începând cu 21 iulie curent, Moldo Crescendo a organizat o serie de concerte cu muzică clasică și recital de poezie în Casele de Cultură din Ialoveni, Ceadîr-Lunga, Mereni, Cimișlia, Călărași și Hîncești. La evenimente a răsunat muzică de Bach, Beethoven, Shostakovich, Enescu, Dvorák și Mozart, iar Lia Sinchevici a recitat poemul „Luceafărul” de M. Eminescu.

Ultimele trei concerte urmează să aibă loc la Rezina, pe 4 august, în satul Băhrinești, pe 5 august și la Chișinău pe 6 august.

Turneul va avea loc datorită campaniei de crowdfunding pe Guvern 24 – a contribuțiilor Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Diasporei Culturale și publicului larg -, a Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român și partenerului general ”Gura Căinarului”.

4

5

Menționăm că proiectul Moldo Crescendo a fost fondat de tineri muzicieni din Moldova cu studii în Universități de Muzică din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. În anul 2016, Moldo Crescendo a evoluat pentru prima oară în afara capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și conacul Ciolak-Malski din Bahmut. Ediția a doua a proiectului, „Moldo Crescendo Conace”, a fost la fel finanțată prin crowdfunding, în proporție de 30%.

Distribuie articolul: