Ministrul de Interne al Turciei a emis o declarație dură împotriva Statelor Unite, acuzând țara că finanțează teroriștii sirieni, scrie presa ucraineană, unian.net.

Autoritățile turce nu au acceptat condoleanțe ale Ambasadei SUA în legătură cu atacul terorist din centrul Istanbulului. Ministrul turc de Interne Suleiman Soylu a spus că știu unde a fost coordonat atacul, relatează CNN Turk. De menționat că mai devreme ministrul turc a spus că acest atac a fost planificat în Siria.


„Nu acceptăm condoleanțe ale ambasadei americane, le respingem. Hrănind zonele teroriste din Kobani (Siria – n.red.) și finanțându-le din bugetul propriu, aliatul nostru înțelege că acest lucru încalcă pacea în Turcia. Desigur , nu vom tăce în această privință. Nu suntem dușmani ai nimănui, nu ne uităm la pământul nimănui, nu trădăm pe nimeni, dar nu mai putem tolera aceste trădări”, a spus ministrul turc.


În același timp, ministrul a spus că acesta a fost cel mai mare atac terorist din Istanbul din ultimii șase ani. Potrivit acestuia, doar anul acesta, oamenii legii turci au prevenit 200 de atacuri teroriste.

Explozie pe strada Istiklal din Istanbul
La Istanbul, o explozie a avut loc duminică pe strada turistică pietonală Istiklal din cartierul Beyoglu.

În aceeași zi, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat atacul. El a spus atunci că victimele atacului au fost șase persoane, alte 81 au fost rănite. Patru dintre ei au murit pe loc, alți doi au murit la spital.

Șeful Ministerului Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a spus că cinci internați sunt la terapie intensivă, doi dintre ei în stare gravă.

Deja astăzi, poliția a reținut un bărbat care a pus o bombă pe Istiklal. Potrivit ministrului turc de interne Suleyman Soylu, ancheta are dovezi care indică faptul că urmele atacului duc în Siria.

Distribuie articolul: