Un bărbat de 65 de ani din Hîncești este acuzat că ar fi abuzat sexual nepoata sa de doar 5 ani în propria sa casă și a fost trimis în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Procurorii susțin că pe 31 ianuarie 2024, în jurul orei 15:00, bărbatul, fiind singur acasă cu nepoata de 5 ani, a abuzat-o sexual profitând de vulnerabilitatea copilei.

Oamenii legii au fost informați abia pe 2 februarie că o minoră de 5 ani din Hîncești ar fi fost violată. Mama copilei a raportat incidentul la poliție la două zile după ce acesta s-a întâmplat.

Primarul localității, unde locuiește bărbatul, a declarat atunci că familia nu se află într-o situație social-vulnerabilă și nu este înregistrată la autorități. Conform acestuia, mama copiilor nu lucrează, ci stă acasă cu cei doi copii, în timp ce soțul său merge periodic la muncă peste hotare.

Pe 5 februarie, Judecătoria Hîncești a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. Bătrânul nu a recunoscut vina și a declarat că a fost reținut după ce fiul său a sunat la poliție.

Astăzi, procuratura a anunțat finalizarea urmăririi penale și trimiterea dosarului în instanță pentru judecare. Bărbatului i se aduc acuzații de viol, adică de act sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, și care este membru al familiei sale.

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul s-a aflat în stare de arest preventiv, inclusiv la momentul expedierii cauzei penale în instanța de judecată. Acesta pledează nevinovat.

Dacă învinuitul va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

 

Distribuie articolul: