Este lucru știut că podoaba capilară cere investiții constante de timp, de energie și de atenție, mai ales dacă ne dorim să arate mereu impecabil. Totuși, din obișnuință sau duse în eroare de tot felul de trenduri comitem greșeli care ne pot afecta direct sănătatea părului. Care sunt cele mai frecvente greșeli de îngrijire a părului și cum să facem lucrurile corect, ne spun specialiștii ESTEL Professional în rândurile ce urmează.

Greșeala 1: Ignorarea totală a folosirii  balsamului de păr după șamponare

De foarte multe ori se întâmplă să consultăm clienții noștri și să aflăm că ei preferă să procure doar mască de păr împreună cu șampon, și tind să nu folosească balsamul pentru păr în rutina de îngrijire. Acesta este un pas greșit, pentru că funcțiile balsamului și a măștii de păr sunt diferite. Formula și menirea măștilor de păr este să deschidă cuticula și să livreze componentele active benefice în adâncul structurii părului. Dar lăsată deschisă, cuticula părului duce la un păr fragil, pufos și dezordonat. Anume balsamul pentru păr deține un pH mai acid și alți componenți care ajută la netezirea, calmarea și închiderea cuticulelor firelor de păr, deschise anterior de interacțiunea cu șamponul și eventual cu masca de păr. De aceea, neapărat folosiți un balsam de păr potrivit anume la sfârșitul procedurii de spălare a părului.

Greșeala 2: Aplicarea și folosirea a balsamului de păr nepotrivit tipului de păr

Pentru început, trebuie să delimităm câteva tipuri de balsam de păr pe care le putem folosi în rutina de îngrijire a podoabei capilare:

  • Balsam de păr pentru clătire – este potrivit pentru părul sănătos, puternic și are un efect considerabil pentru aranjarea ușoară la coafare. Practic, în termeni simpli, acest gen de balsam calmează foliculul părului după aplicarea șampoanelor și îl închide. O greșeală pe care o comitem frecvent cu acest tip de balsam este clătirea insuficientă. După aplicarea acestuia și menținerea pe păr între 3 și 5 minute, acesta trebuie spălat bine, astfel încât produsul aplicat să rămână doar în foliculul închis. PH – ul unui astfel de produs ajunge până la 3 unități.
  • Balsam de păr cu efect de condiționare – este un produs mai complex, destinat să rezolve o anume problemă, cum ar fi de exemplu netezirea părului ondulat, hidratarea intensă sau regenerarea. De regulă, acest tip de balsam se recomandă pentru părul lung, care a fost anterior supus tratamentelor chimice de vopsire, de aplicare a keratinei. PH – ul unui astfel de produs ajunge la 4-5 unități. Greșeala pe care o comitem în utilizarea acestui produs este că nu respectăm, de obicei, regimul de aplicare, regim care diferă de la producător la producător. Respectiv, înainte de aplicare citiți cu atenție prospectul și țineți pe păr produsul exact pe intervalul prevăzut.
  • Balsamurile spray – de obicei, acest tip de produs este destinat pentru soluționarea unui probleme mici, cum ar fi hidratarea rapidă, regenerarea pe noapte. Se potrivește perfect pentru persoanele cu păr mediu și lung, deoarece nu încarcă părul și ajută la descâlcirea și pieptănarea ușoară a părului. Ce greșeală poți comite cu acest produs? De exemplu, nu alegi balsamul cu compoziție potrivită. Ele sunt dintre cele mai diverse: cu ulei de macadamia, cu ulei de argan, cu aminoacizi, cu proteină de mătase – de exemplu, pentru păr cu tendințe de îngrășare nu se potrivesc formulele intens uleioase, ci mai degrabă sunt recomandate consistențele bifazice.

În concluzie, marile greșeli pe care le poți comite în alegerea și utilizarea unui balsam de păr țin de tipul acestuia, consistența și formula pentru care optezi. Pentru a remedia acest lucru este potrivit să determini care este tipul părului tău și la procurarea balsamului să discuți cu un consultant care îți va potrivi felul de balsam care se potrivește părului tău.

Nu folosim mască de păr deloc sau o folosim incorect

Am auzit o mulțime de femei care afirmă că nu au timp să aplice o mască pentru păr, deoarece durează prea mult și nu văd sensul. Haideți să demontăm aceste mituri. Cum să nu aplici masca ca să ai un păr sănătos, care radiază de strălucire?

  • Șamponează bine părul, dacă este necesar, repetă șamponarea de două ori, clătește și stoarce bine apa din el cu mâinile – iată pașii preliminari până la aplicarea măștii. Deci trebuie să urmezi acești pași, pentru ca masca să își facă efectul scontat.
  • Împarte părul pe secțiuni și aplică masca, în dependență de tipul acesteia, pe porțiunea de păr afectată. De exemplu, pentru părul gras se indică aplicarea pe lungime, nu direct la rădăcini, cu excepția măștilor cu consistență ușoară.
  • Aplică și masează ușor produsul în păr. Învelește părul în ștergar și lasă-l conform duratei indicate să acționeze masca până în profunzime. Ulterior clătește cu multă apă, pentru a elimina surplusul care ar putea afecta părul.
  • După clătirea măștii aplică balsamul de păr pe 1-2 minute și apoi clătește părul cu apă caldă, dar nu fierbinte, ca să obții un păr lucios, neted și sănătos.
  • Repetă procedura conform indicațiilor oferite de consultant sau de prospect, pentru a obține rezultate pe măsură.

Ca să ai un păr sănătos trebuie să folosești doar produse certificate de la producători care garantează calitatea acestora. ESTEL Professional îți pune la dispoziție un spectru larg de produse de înaltă calitate, potrivite pentru cel mai diferit tip de păr. Deci, alege tratamentul pentru păr de care ai nevoie și savurează privirile pline de admirație ale celor din jur.

P