Ai reușit să pierzi în greutate și acum ai un corp suplu, dar cu pielea lăsată? Acest lucru poate fi frustrant și poate avea un impact mare asupra stimei de sine. 

Apariția pielii în surplus după o dietă de slăbire este o apariție frecventă, mai ales când pierderea în greutate este prea rapidă și nu permitem epidermului să se adapteze la noua formă a corpului.

Pielea în surplus, adică pielea care a pierdut tonusul din cauza pierderii în greutate, poate apărea pe:

  • stomac
  • față
  • gât
  • fund
  • mâini
  • picioare.

doc.ro

Pentru a tonifia mușchii și pentru a întinde pielea mai mult, este necesar să hrănești țesuturile și cel mai bun mod de a face acest lucru este să le oferi proteine de origine animală sau vegetală. Este important, totuși, să introducem proteine mai slabe sau mai sănătoase (somon, piept de pui, ouă, spanac etc.).

Ce se întâmplă cu pielea noastră când slăbim?

Pielea se lasă atunci când slăbim din cauza că, odată cu acumularea kilogramelor, epiderma începe să se întindă tot mai mult, obligând corpul să producă tot mai multe celule de piele. După scăderea în greutate, pielea nu se retrage singură la loc, ci rămâne întinsă, „în plus”.

Anumiţi factori, cum ar fi vârsta, regimul alimentar nesănătos, deshidratarea, expunerea excesivă la soare şi fumatul pot afecta elasticitatea pielii. Dar pot fi ţinuţi sub control şi, cu ajutorul unor măsuri corecte, pielea ta poate redeveni fermă.

1. Importanța exercițiilor fizice

Cea mai eficientă soluție este sportul. Scopul nostru va fi să umplem golurile rămase după grăsime! Exercițiile trebuie să aibă un impact puternic, ceea ce ne ajută să întărim mușchii. O activitate fizică perfectă este coarda de sărituri: sari timp de 15 minute, de două ori pe zi.

2. Masează zonele cu o cremă bună de tonifiere

După dieta de slăbire trebuie să îți faci timp și să îți hrănești pielea în profunzime. Folosește o cremă și vei putea să arzi ultimele grăsimi din zonele critice, în plus, gelul va scădea celulita și va face pielea tonifiată și netedă. Aplic-o cel puțin o dată pe zi.

3. Bea regulat băuturi cu colagen

Pentru a “repara” pielea în surplus în timpul sau după dietă, îți recomandăm să îți furnizezi colagen pentru a-ți recâștiga fermitatea și elasticitatea, scrie tummytox.ro

4. Hidratează-te

Apa este esenţială pentru a-ţi menţine ţesuturile hidratate şi elastice. Deshidratarea va duce la uscarea pielii şi la apariţia ridurilor. Bea cel puţin doi litri de apă pe zi şi nu ocoli fructele şi legumele cu conţinut ridicat de apă.

5. Mănâncă sănătos

Nu ocoli alimentele bogate în proteine (brânză, tofu, nuci, seminţe) deoarece contribuie la producerea colagenului şi a elastinei.

pinterest.com

6. Mergi la saună

Sauna nu este numai o metodă excelentă de relaxare, ci şi o metodă eficientă de a scăpa de toxinele din corp şi de a-ţi îmbunătăţi în acest fel aspectul pielii. Deschide porii şi stimulează circulaţia, contribuind din plin la tonifierea pielii.

Sursa: totuldespremame.ro

Distribuie articolul: