Pepenele roşu poate fi numit fructul minune al verii. Datorită conţinutului mare de aminoacizi, în special L-arginină şi L-citrulină, pepenele verde este ideal și pentru diete. Acest fruct previne oboseala, dar dacă este plin de pesticide poate fi un dezastru pentru organism. 

Pepenele este indicat şi în sarcină. Ştiai că reduce greaţa, întăreşte imunitatea şi ajută la formarea oaselor fătului.

Pe de altă parte trebuie să ai mare grijă atunci când îl alegi. Nu tot ce găseşti în pieţe sau pe rafturile magazinelor este sănătos. De multe ori, din goana după profit, crescătorii tind să depăşească normele acceptabile de azot, deoarece acest truc îi ajută să crească de cel puţin 3 ori mai repede decât în mod normal.

Iată câteva trucuri de alegere a unui pepene sănătos  

1. În primul rând, coaja nu trebuie să fie galbenă şi pulpa nu trebuie să aibă pe ea dungi albe şi nici găuri. Prin aceste orificii a fost introdus azotul în fruct. Chiar dacă arată bine pe dinăuntru, mare parte din fruct e compromis din cauza găurilor.

2. Un pepene verde din care lipseşte o bucată atât de mare din interior ori este răscopt, ori conţine extrem de mulţi hormoni de creştere.

3. Ţine cont şi de greutatea lui. Un pepene copt natural ar trebui să fie întotdeauna greu când îl ridici.

4. Un alt truc util este să pui o bucată de pepene în apă. Dacă pepenele este periculos, apa va căpăta o culoare roz deschis. În acest caz, aruncă fructul.

Sursa

Distribuie articolul: