Puternic parfumat, frumos colorat și foarte rezistent – bujorul este floarea ce înnobilează luna mai, încântând prin frumusețea sa. Dacă vrei ca bujorii să rămână proaspeţi cât mai mult timp, îți prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta.

Înainte de a pune florile în vas, împrospătează tăietura tijei, îndepărtând doi cm din ea. Taie cât mai oblic, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei.

Dacă florile au început să dea semne de ofilire, aplică-le un tratament de înviorare înainte de a le pune în vas. Umple cada cu apă rece şi scufundă-le în ea.

Poţi menţine prospeţimea buchetului pulverizând apă pe flori.

Pentru a împiedica putrezirea tijelor, schimbă zilnic apa din vas. De asemenea, spală porţiunea de tijă care s-a aflat sub apă şi reîmprospătează tăietura.

Dacă florile sunt în stadiu de boboc, le poţi stimula deschiderea punând o linguriţă de zahăr în apa din vas. Un praf de sare de bucătărie (80 g de sare/1 l de apă) sau câteva picături de oţet vor păstra apa proaspătă mai mult timp.

Sursa: realitatea.net

Distribuie articolul: