Puloverul supradimensionat este o opțiune vestimentară foarte bună în acele zilele răcoroase de toamnă și de iarnă. El poate înlocui cu succes orice piesă vestimentară basic, iar avantajul acestuia este că poate fi purtat în foarte multe moduri. Astfel, vei avea un look feminin de fiecare dată când alegi să îl asortezi la piesele tale preferate.

Cum să porți puloverul oversized?
Înainte să faci o schimbare de stil, este bine să știi cum să alegi puloverul potrivit pentru ține. Acesta nu trebuie să fie nici prea larg, nici prea gros, deoarece efectul vizual nu va fi cel dorit. În cazul femeilor scunde, stiliștii vestimentari recomandă ca puloverul să nu treacă de linia șoldurilor, iar pentru a-i diminua din volum poate fi băgat parțial în pantaloni (doar în partea din față). Unele modele simple de pulovere te pot ajuta să obții efectul de supradimensionare, dacă alegi măsuri mai mari, însă nu toate te vor ajuta să obții un look potrivit.

În cazul în care puloverul pe care l-ai ales este mult prea larg sau nu te avantajează, poți să apelezi la un truc foarte simplu pentru a estompa efectul pe care îl oferă acesta ținutei: accentuează-ți talia cu o curea, însă nu este recomandat ca aceasta să fie foarte strânsă. Fiind foarte practic, călduros și potrivit pentru orice moment al zilei, poți să porți puloverul supradimensionat în combinații casual, relaxate, dar și în combinații office, mai ales că această piesă vestimentară arată foarte bine lângă orice fel de materiale.

Pentru a-ți fi mai ușor să-ți găsești inspirația, îți vom prezenta mai jos trei moduri în care poți purta puloverul voluminos.

Poartă-l în combinație cu pantaloni

Fiind vorba de un articol vestimentar voluminos în partea de sus, este important ca orice ținută pe care o porți să fie echilibrată, ceea ce înseamnă că este indicat să optezi pentru piese care urmăresc linia corpului în partea de jos. Dacă vrei să arăți bine atunci când porți acest model de pulover, optează pentru pantaloni care au croială slim. Poți să-l porți cu blugi sau cu alte modele de pantaloni care îți plac.

Desigur, poți să porți puloverul supradimensionat și cu pantaloni largi, însă această combinație vestimentară nu este potrivită pentru oricine, motiv pentru care trebuie să te simți confortabil în momentul în care alegi această variantă. De obicei, combinația cu pantaloni largi este recomandată femeilor care au talie înaltă și o siluetă bine proporționată.

Poartă-l cu fuste de sezon

Puloverul oversized arată foarte bine și atunci când este purtat cu fuste, deoarece picioarele sunt la vedere și astfel ținuta obținută este una echilibrată. Spre deosebire de pantaloni, care trebuie să urmărească linia corpului, fustele pe care le porți cu acest model de pulover nu trebuie să fie strâmte. Alege să porți modele cu volănașe, petrecute, în A, din piele sau orice alt model care îți place și care se asortează cu puloverul supradimensionat.

În funcție de preferințe, poți să alegi materiale, texturi și culori diferite. Stiliștii vestimentari recomandă purtarea tricotajelor cu materiale fluide, așa că nu trebuie să eviți astfel de asocieri.

În cazul în care lucrezi într-un mediu business și prefer să adopți un stil vestimentar adecvat, poți să porți acest model de pulover și cu fuste creion, însă este obligatoriu să îl asortezi cu pantofi sau ghete cu toc înalt. Poți, de asemenea, să porți și o cămașă pe dedesubt și să lași la vedere gulerul și manșetele.

Poartă-l în loc de rochie

Rochiile tricotate sunt foarte apreciate în rândul doamnelor și domnișoarelor, ele fiind disponibile în foarte multe culori și modele, însă pot fi înlocuite cu succes de puloverele voluminoase. Dacă ai un pulover foarte lung, nu doar lat, poți să îl porți cu cizme peste genunchi, ghete sau pantofi, în funcție de preferințe.

Desigur, fiind vorba de o ținută pentru sezonul rece, este recomandat să porți și dresuri, fie că alegi modele colorate sau transparente. Dacă vrei să ai un look mai feminin, poartă o rochie tip furou cu tiv din dantelă pe dedesubt și cizme elegante.

Deși nu există reguli stricte când vine vorba de purtarea puloverului supradimensionat, este important să reții că tocurile te ajută să susții întregul outfit. Indiferent cum alegi să îl porți, cu pantaloni, cu fuste sau în loc de rochie, este esențial să porți încălțăminte care îți alungește și îți subțiază silueta.

SURSA

Distribuie articolul: