După ce în luna februarie a acestui an, cazul fetelor bătăușe de la Ciocana, a indignat comunitatea, suntem din nou martorii agresiunii fizice cu implicarea minorilor, săvârșite în capitală. Patru tinere ar fi agresat fizic o minoră, lovind-o cu mâinile și picioarele, iar imaginile video au ajuns pe o rețea de socializare. Potrivit poliției, oamenii legii nu au fost sesizați în ziua în care s-ar fi produs accidentul, însă după publicarea imaginilor în mediul online, a fost inițiată o anchetă, menționează AGORA.md.

„IP Buiucani s-a autosesizat, fiind inițiată o anchetă în cadrul căreia au fost dispuse mai multe acțiuni de identificare a victimei, cât și a agresoarelor. În urma masurilor întreprinse angajații Poliției au identificat victima, aceasta fiind în vârstă de 17 ani și originară dintr-o localitate din raionul Strășeni”, a comunicat ofițera de presă Natalia Stati.

 

Potrivit ofițerei de presă, bunica victimei a comunicat oamenilor legii că nepoata sa a venit bătută acasă pe data de 8 iunie, dar nu a dorit ca poliția sau ambulanța să fie chemată.

„În urma măsurilor intreprinse, au fost identificate agresoarele, acestea s-au dovedit a fi trei minore cu vârstele de 15-16 ani și o tânără de 20 de ani”, a mai comunicat Natalia Stati.

În cadrul anchetei inițiate pe marginea acestui caz, angajații Poliției întreprind toate masurile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, urmând să fie audiate tinerele implicate în acest caz si care ar fi cauza conflictului.

Amintim că, un incident similiar a avut loc în sectorul botanica. Șeful-adjunct al Poliției Chișinău, Lilian Luca, a menționat că au fost deschise trei dosare penale în cazul elevei batjocorite de un grup de fete . Atunci, primarul general Ion Ceban a cerut ca tinerele care au lovit și umilit să fie exmatriculate din instituțiile de învățământ și să fie trimise „la spălat veceurile”.

 

Foto: captură video Echipa 902

Distribuie articolul: