Angelina Jolie a venit cu un discurs sincer, îndemnând oamenii să fie mai uniți în această perioadă dificilă și să îi ajute pe cei care au nevoie cu adevărat de suport: în special, victimele violenței domestice, care au rămas singure.

Sursă: woman.ru

Pandemia de coronavirus a afectat milioane de oameni în întreaga lume. Nici starurile cinematografiei nu au rămas deoparte. Angelina Jolie a discutat situația actuală cu Nadine Burke Harris, chirurg din California. Conversația a făcut parte dintr-un interviu video pentru revista Time.

Burke Harris a menționat că, în condiții de autoizolare, oamenii trebuie să fie mai uniți. Jolie a susținut-o: „Este foarte important ca oamenii să audă asta”, a spus actrița. Pentru a vă sprijini reciproc, trebuie să fiți atenți. Fiți aproape, deveniți un grup de sprijin pentru cei care au nevoie de el”.

„Sper foarte mult că oamenii vor auzi acest lucru și vor da o mână de ajutor; că într-adevăr își vor acorda mai multă atenție reciproc și nu vor rămâne cu gândul că asta nu-i afectează”, adaugă Jolie, referindu-se la victimele violenței domestice care sunt obligate să se izoleze de abuzator. „Școlile sunt închise, astfel profesorii nu vor vedea consecințele abuzului și nu vor ști ce se întâmplă în unele case”, a spus actrița.

Sursă: woman.ru

Burke Harris a remarcat că victimele violenței au nevoie de relații sănătoase, sigure și stabile cu ceilalți. „Nu trebuie decât să fii aproape de persoană”, spune Burke Harris. „Nu trebuie să repari nimic, nu trebuie să decizi nimic. Nu trebuie să vă faceți griji că acest lucru nu este suficient. Trebuie doar să fii gata să asculți, să devii un sprijin și să îți deschizi brațele”, a menționat Burke.

Anterior, Jolie a venit cu o scrisoare deschisă prin care a solicitat atenția asupra problemei violenței domestice. Actrița a remarcat că, în această situație, victimele nu au unde să se adreseze, pentru că sunt izolate de întreaga lume cu abuzatorul. În special, acest lucru se referă la copiii din țările din categoria a treia.

„Pentru mulți copii, școlile au fost o salvare, precum și un scut care oferea protecție – sau cel puțin o salvare temporară – împotriva violenței, hărțuirii și a altor circumstanțe dificile, inclusiv exploatarea sexuală, căsătoria forțată și munca copilului”, a scris actrița.

De asemenea, Jolie a menționat că, de regulă, abuzurile asupra copiilor sunt raportate de către terți – un profesor sau un antrenor. Întrucât școlile sunt în prezent în carantină, este foarte important să îi ajutăm pe copiii care trăiesc în familii vulnerabile, a spus actrița.

Luna trecută, actrița a donat un milion de dolari organizației No Kid Hungry, care livrează mâncare copiilor din familii cu venituri mici.

Sursă: woman.ru