Câteva dintre victimele busculadei, în urma căreia şi-au pierdut viaţa opt persoane la un festival de muzică din Texas, i-au dat în judecată pe rapperii Travis Scott şi Drake, acuzându-i de neglijenţă şi de „incitare” la haos. Celebrul avocat Ben Crump a anunţat duminică seară că le va reprezenta în instanţă pe unele dintre victimele tragediei şi că a intentat un proces în numele unui tânăr de 21 de ani, Noah Gutierrez.

Citește și: 8 morți și zeci de răniți la concertul lui Travis Scott (Video)

Acesta din urmă, potrivit unui comunicat al avocatului, „a descris scene de haos şi de deznădejde, în timpul cărora el şi alţi participanţi la festival aflaţi în secţiunea VIP au ajutat la ridicarea persoanelor căzute pe jos care strigau după ajutor în urma busculadei de vineri seară”.

O firmă de avocatură din Texas, Thomas J. Henry Law, a anunţat, de asemenea, duminică seară prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter că va reprezenta în instanţă „mai multe victime ale tragediei de la festivalului Astroworld”.

Una dintre acestea este Kristian Paredes, un tânăr de 23 de ani, care susţine că a fost „rănit grav” în timpul concertului din seara de 5 noiembrie, potrivit Daily Mail, care a avut acces la textul plângerii depuse de acesta. Reclamantul solicită daune de peste 1 milion de dolari, conform aceeaşi surse.

În total, aproximativ 50.000 de persoane participau la festivalul Astroworld, unde erau mobilizaţi peste 360 poliţişti şi 240 de agenţi de pază. În jurul orei locale 21:00, „mulţimea a început să se împingă spre scenă, provocând un moment de panică care a dus la rănirea mai multor persoane. Apoi, oamenii au început să cadă, să-şi piardă cunoştinţa şi s-a creat şi mai multă panică”, a declarat şeful pompierilor din Houston, Samuel Pena, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc sâmbătă dimineaţă.

Kristian Paredes, reclamantul în vârstă de 23 de ani, i-a dat în judecată şi pe organizatorul concertului, compania Live Nation, precum şi pe proprietarii spaţiului în care a avut loc spectacolul de vineri seară. El susţine în plângerea sa că decesele şi rănile au fost cauzate de „neglijenţa şi imprudenţa” acuzaţilor, a agenţilor şi a angajaţilor acestora. „Mai multe persoane au implorat ajutor de la agenţii de pază de la Live Nation, dar au fost ignorate”, a declarat el în acel text, citat de Agerpres.

Plângerea, depusă la un tribunal din Houston, susţine că Travis Scott „incitase deja la haos” în concerte anterioare şi îl acuză pe rapperul Drake că a contribuit la evenimente, întrucât a continuat să cânte în timp ce mulţimea „scăpase de sub control”.

Potrivit altor relatări, Travis Scott a încetat să mai cânte când a văzut ce se întâmplă cu fanii aflaţi în apropiere de scenă.

Cântăreţul s-a declarat „absolut devastat” de cele întâmplate.

Sursa: digi24.ro

Distribuie articolul: