Am vorbit de multe ori despre această problemă deloc rară. Majoritatea femeilor se confruntă cu părul gras și chiar dacă există o mulțime de remedii nu toate funcționează. Secretul este ca să încerci mai multe și să găsești remediul potrivit pentru scalpul tău! 

De ce se îngraşă părul

Din cauza unui dezechilibru al glandelor sebacee care secretă sebum. Este substanţa uleioasă care lubrifiază scalpul şi îl protejează de poluare. Când sebumul e în exces, părul se murdăreşte repede, devine lucios şi se lipeşte de cap. Părul gras poate fi şi o problemă genetică.

Cauze apariţie păr gras

– genetică

– stres

– anxietate

– alimentaţie bogată în grăsimi

– cosmetice nepotrivite tipului de păr.

Produse pentru păr gras

– alege şampon translucid, nu cremos.
– foloseşte o dată pe săptămână o mască cu argilă din farmacie.
– spală părul ziua. Glandele sebacee funcţionează greu noaptea.
– foloseşte mai puţin produs la fiecare spălare.
– evită peria de păr, foloseşte piepteni.

Păr gras remedii

Primul pas e să alegi un şampon pentru tipul tău de păr. Îţi trebuie un pH neutru şi o textură delicată. Foloseşte cantităţi mici, bine diluate. Nu îl lăsa mult pe scalp, spală-te rapid. Nu folosi şampon de bebeluşi, activează producţia de sebum.

– limpezeşte bine părul de fiecare dată. Foloseşte şi apă mai rece.

– aplică balsam doar pe vârfuri. Acest produs poate încărca firul de păr şi grăbeşte procesul de îngrăşare al părului. Balsamul se aplică de la jumătate până la vârfuri.

– foloseşte şampon uscat. Va absorbi uleiul de la rădăcini şi îl va face să arate mai ”proaspăt”.

– piaptănă-te controlat. Dacă nu perii bine părul, sebumul rămâne doar la rădăcină şi nu se duce pe lungimea firului de păr. Nu te pieptăna în exces!

– atenţie la uscarea cu foehnul. Nu folosi temperatură mare şi nu îl apropia de scalp. Nu ţine jetul de aer mai mult de 15 secunde pe o porţiune de păr.

Tratamente naturiste pentru păr gras

Ceai de mentă pentru păr gras

Mai poţi folosi rozmarin sau busuioc. Teina din plante are efect răcoritor şi energizant. Pune apă clocotită într-o cană şi apoi 1-2 linguriţe de mentă uscată sau 1 plic de ceai. Lasă ceaiul la infuzat câteva minute, scoate menta sau plicul. Adaugă 2 linguri de oţet de mere. După ce s-a răcit ceaiul, masează scalpul cu acest ceai. Nu necesită clătire.

Oţet pentru păr gras

Cel alb elimină uleiul de pe scalp şi păr. Te scapă de mătreaţă şi infecţii. Amestecă 1/2 cană de apă cu o ceaşcă de oţet alb. Aplică pe scalp şi lasă părul să se usuce natural. Aplică ulei de lavandă pentru a scăpa de mirosul de oţet. După uscarea completă, spală părul cu apă călduţă.

Bicarbonat de sodiu pentru păr gras

Amestecă 3 linguriţe cu puţină apă, până se formează o pastă. Se aplică doar pe scalp şi se masează încet, timp de 5 minute. Se lasă să acţioneze 15 minute apoi se spală părul cu apă rece şi şampon.

Zeamă de lămâie pentru păr gras

Se storc 3 lămâi, se strecoară sucul şi se amestecă cu apă caldă. Se clăteşte foarte bine părul cu ea. Puteţi adăuga şi oţet în lămâie.

Ierburi aromate pentru păr gras

Indicate sunt rozmarinul şi lavanda. Fierbe jumătate de cană de apă şi adaugă 2 linguri de mentă şi 1 de rozmarin. Strecoară tot şi adaugă 2 linguri de infuzie la 1/4 de cană de şampon. Aplică amestecul pe păr, şamponează, lasă-l la acţionat 5 minite şi clăteşte bine.

Distribuie articolul: