Afară este din ce în ce mai cald și este neplăcut ca atunci când ieși din casă, în loc de aer curat, care și așa este fiebinte, respiri mirosul cuiva. Din păcate, transpirăm cu toții, iar acest fenomen este absolut normal. În afară de o igienă precară și produsele antiperspirante, care reduc și acoperă din mirosul urât al transpirației, putem influența procesul din interior. Sunt câteva alimente pe care le poți consuma.

Ce alimente să consumi pentru a combate transpirația excesivă?

Pentru a combate transpirația excesivă este necesar să consumi anumite alimente pentru ca organismul să reușească să își regleze temperatura rapid. Căldura exagerată poate reprezenta un factor de stres pentru organism, iar pentru a face față mai ușor acestor schimbări, specialiștii recomandă ca în dietă să fie introduse alimentele bogate în vitamina B și cele care conțin cantități însemnate de magneziu.

Vitamina B menține nivelul hormonilor sub control, ceea ce înseamnă că stresul provocat de căldură poate fi mai ușor de suportat. Alături de vitamina B, magneziul este și el de mare ajutor. Prin transpirație se pierd cantități mari de magneziu, iar atunci când această lipsă este acută, riscul ca transpirația să devină abundentă este și mai ridicat, potrivit dailymail.co.uk.

Vitamina B poate fi găsită în cereale, în lapte, ouă, fructe, legume, în timp ce surse naturale de magneziu sunt nucile, semințele, bananele, avocado sau ciocolata neagră.

Recomandarea specialiștilor este ca atunci când temperaturile devin greu de suportat, fructele zemoase să nu lipsească, acestea fiind ușor de digerat și reușind să hidrateze organismul. Pepenele roșu, pepenele galben sau strugurii sunt pe lista alimentelor ce trebuie consumate în zilele de vară.

Sursa: Avantaje.ro

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: