Berea este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice din lume și, la fel ca altele, consumată cu moderație poate oferi diverse beneficii pentru sănătate, de aceea este recomandat să bei bere ca parte a unei alimentații sănătoase.

Berea este o băutură naturală cu un conținut scăzut de calorii (aproximativ 42 Kcal. la 100 ml), alcool și nu conține grăsimi sau zahăr. Ingredientele sale principale sunt:

1. Hamei: Sedativ ușor și în același timp cu un gust amar care stimuleaza pofta de mâncare.
2. Malț: Oferă carbohidrați, minerale, oligoelemente și acizi organici importanți și vitamine.
3. Apa: Este cel mai important ingredient si cel care contine cea mai mare cantitate.
4. Minerale: Berea conține mai mult de 30 de minerale (majoritatea provin din orzul malț), cum ar fi magneziu, calciu și fosfor.
5. Acid folic: auxiliar în prevenirea anemiei.
6. Vitamine: Un litru de bere acoperă 35% din necesarul zilnic de vitamine B6, 20% B2 și 65% B1.
7. Gaz carbonic: Favorizeaza circulația sângelui a mucoasei bucale, favorizeaza salivața șsi favorizează o bună digestie.
8. Polifenoli: sunt eficienți împotriva bolilor circulatorii și a cancerului.
9. Flavonoide: previne pierderea masei osoase după menopauză.

Există nenumărate opțiuni pentru fabricarea berii, variind de la unele variații ale ingredientelor sau tehnicilor de producție, precum cele care nu conțin alcool, la robinet, deschise, întunecate, deschise sau deschise etc., până la așa-numitele artizanale.

Printre principalele motive pentru consumul acestuia, datorită diverselor beneficii pentru sănătate conform portalului sanar.com, se numără:

1. Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și scade riscul de infarct cu 30%.
2. Crește colesterolul bun.
3. Există dovezi că alcoolul poate crește sensibilitatea la insulină, deci poate reduce riscul de diabet.
4. Reduce riscul de cancer la vezica urinara și pietre la rinichi, datorită cantității mari de lichide pe care o conține.
5. Are efecte antioxidante, astfel încât ar putea încetini procesul natural de îmbătrânire.
6. Consumat cu moderație, scade retenția de lichide, motiv pentru care are efect diuretic.
7. Favorizeaza secreția de sucuri gastrice, pentru care favorizează digesția.

În plus, berea fără alcool este recomandată celor care practică sport, urmează o dietă, femeilor însărcinate sau care alăptează; totuși se recomandă și un consum moderat.

În cazul berilor tradiționale, se recomandă să nu consumați mai mult de două uncii pentru bărbați, în timp ce pentru femei doar o uncie pentru a se bucura de beneficiile sale.

Distribuie articolul: