O nouă tragedie a avut loc ieri, 28 iulie. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni și salvatorii Direcției Situației Excepționale Ungheni, au fost sesizați despre un nou caz de înec în râul Prut. Potrivit Deschide.MD, o fată de 14 ani s-a înecat în râul Prut. Oamenii legii și salvatori au fost sesizați în jurul orei 17:00, de către un băiat de 15 ani.

Tragedia a avut loc în proximitatea localității Petrești. Potrivit unor surse, copila este originară din satul Petrești și ar fi mers la scăldat într-un loc neamenajat cu un prieten.

IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de comportament în preajma bazinelor acvatice. Oamenii sunt rugați să nu opteze pentru lacuri care nu sunt dotate cu stații de salvare și să evite intrarea în râuri și iazuri în condiții de decalaj a temperaturii apei și aerului.

De asemenea,  persoanele sunt îndemnate să evite consumul de băuturi alcoolice dacă aleg să meargă la scăldat. O atenție sporită trebuie să fie acordată minorilor.

Sursa: Deschide.MD

Distribuie articolul: