Odată cu venirea primăverii, ritualul tău de înfrumuseţare trebuie să se schimbe. În funcţie de temperatură şi condiţiile de mediu, pielea ta are nevoi diferite pentru a fi cât mai frumoasă şi sănătoasă. Prin urmare, rutina de îngrijire trebuie adaptată la anotimp.

În lunile de primăvară, nu vei mai trece de la temperaturile scăzute şi vântul puternic de afară, la temperaturile ridicate şi aerul uscat din interior. În schimb, vremea va fi mai blândă cu tenul tău şi vei petrece mai mult timp la soare. Prin urmare, va trebui să schimbi atât unele produse, cât şi unele obiceiuri, pentru cele mai bune rezultate la nivelul pielii tale.

Îngrijirea pielii primăvara

Iată câteva aspecte pe care ar trebui să le schimbi pentru o rutină corectă de îngrijire a pielii pe timpul primăverii:

Protejează-te de soare

Dacă aştepţi venirea verii ca să foloseşti loţiunea de protecţie solară, atunci faci o greşeală. Aceasta este importantă nu doar pentru a te proteja de arsuri solare, ci şi pentru îngrijirea tenului. Expunerea la raze UV ne îmbătrâneşte şi usucă pielea, crescând riscul de afecţiuni dermatologice grave.

Primăvara, petrecem mult mai mult timp afară decât în alte anotimpuri, aşa că putem fi mult mai afectate de razele UV, chiar şi atunci când soarele este ascuns de nori. De aceea este atât de important să aplici produse eficiente de protecţie solară. Cu cât alegi un SPF mai mare, cu atât eşti mai protejată.

Exfoliază mai mult

În anotimpul rece, e suficient să te exfoliezi o dată pe săptămână, din cauză că pielea este mai sensibilă şi mai uscată. Primăvara, te poţi exfolia mai mult, ceea ce îţi va face pielea mai luminoasă şi mai uşor de hidratat. Produsele aplicate pe piele se vor absorbi mai bine după ce îndepărtezi straturile de piele moartă. O exfoliere blândă pe tot corpul, de două ori pe săptămână, este potrivită pentru cele mai multe tipuri de piele.

Curaţenia de primăvară se impune şi în portfard

E nevoie să îţi faci periodic ordine şi curăţenie în produsele şi accesoriile cosmetice, dar primăvara poate fi momentul perfect să faci acest lucru temeinic. Curăţă toate pensulele şi bureţii cu apă caldă şi detergent, cum ar fi şamponul pentru copii. De asemenea, verifică data de expirare a cosmeticelor şi machiajelor, iar apoi aruncă-le pe cele vechi. Potrivit RD, toate produsele cosmetice care se aplică în zona ochilor şi buzelor ar trebui aruncate după un an; în caz contrar rişti să te confrunţi cu infecţii din cauza acumulării bacteriilor.

Schimbă-ţi crema

Iarna, pielea are un risc crescut de a deveni uscată şi deshidratată, de aceea se folosesc creme mai dense şi mai grase. Odată ce vine primăvara, acestea pot face mai mult rău decât bine. Pe o piele sănătoasă, cu un nivel normal de hidratare, bariera creată de o cremă densă poate duce la pori astupaţi şi apariţia coşurilor, potrivit Healthy Essentials.

De aceea, e bine ca primăvara să foloseşti produse hidratante cu formule mai uşoare, cum ar fi loţiuni sau serumuri.

Schimbă produsele pentru curăţarea tenului

Iarna, ai nevoie de produse mai cremoase pentru curăţarea tenului, ca să nu rişti compromiterea barierei protectoare a pielii şi uscarea acesteia. Primăvara, e bine să le schimbi cu unele mai puternice şi mai eficiente. În caz contrar, un demachiant cremos va lăsa pe ten reziduuri. Poţi opta pentru loţiuni şi geluri de curăţare sau apă micelară. Pentru tenul sensibil, o soluţie intermediară este gelul spumant.

Frumuseţea pielii porneşte din interior. Pentru o bună îngrijire a pielii, ai grijă de tot corpul tău cu o alimentaţie sănătoasă, suficientă activitate fizică, un nivel adecvat de  hidratare şi un program de somn regulat şi complet.

Sursa

Distribuie articolul: