Dacă aveți poftă de ceva dulcișor, făcut de casă, atunci vă invităm să încercați rețeta oferită de Lilia Ojovan. Este un tort care se prepară rapid, din ingrediente simplă și care nu necesită procese complicate. 

Ingrediente

pentru blat:

  • 8 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g faină
  • un pliculeț praf de copt, sau o linguriță de soda stinsă cu otet.

pentru cremă:

  • 400 g smântână
  • 150 g zahăr

Preparare

Blat:

  1. Separi albușurile de gălbenușuri și le mixezi bine cu zahărul până obții o masă cremoasă și pufoasă.
  2. Mixezi gălbenușurile, apoi le adaugi la albușuri.
  3. Adaugi făina și praful de copt și mixezi bine.
  4. Gata, poți turna în forma unsă cu ulei și dată la cuptorul preîncălzit. Turta se coace timp de 20 de minute la 180 de grade. În funcție de diametrul formei de copt, vor ieși în medie 5 turte.

Cremă:

Mixezi bine smântâna cu zahărul pînă se îngroașă. După ce se răcesc un pic turtele, le poți unge cu cremă. Tortul e mai gustos după ce stă câteva ore la rece.

Îl puteți decora cu fructe. Lilu a optat pentru căpșuni pe care le-a adăugat după ce tortul a stat un pic la rece.

„Poftă bună să aveți! Rar de tot, tortul rezistă intact, când cei mici sunt pofticioși. Așa eram și noi la mama acasă 😘”. încheie Lilu.

Noi zicem că este într-adevăr o rețetă ușoară și merită de încercat.

Sursa: Instagram.com

Vezi și: Maioneză de casă, după rețeta Liliei Ojovan. E gata într-un minut (Foto)

Distribuie articolul: