Bucătăria spaniolă este celebră pentru aromele sale intense și combinațiile inedite de ingrediente, iar deserturile spaniole nu fac excepție. De la gustări simple până la delicii sofisticate, iată o selecție a celor mai bune deserturi spaniole care îți vor încânta papilele gustative:

1. Churros. Churros-urile sunt din bucătăria spaniolă iconică, constând în aluat de făină prăjit până devine crocant și aurit, servit cu o cană de ciocolată caldă pentru înmuiat.

 

2. Flan. Flan-ul este un desert de caramel cu o consistență de cremă, realizat din ouă, lapte și zahăr. Aroma sa delicată îl face o alegere populară în Spania.

 

3. Tarta de Santiago. Această tartă din Santiago este o specialitate din Galicia, constând într-un blat de migdale moale, acoperit cu zahăr pudră și conturând conturul unei cruce.

 

4. Crema Catalana. Crema Catalana este asemănătoare cu crème brûlée, fiind o cremă de vanilie acoperită cu un strat crocant de zahăr caramelizat.

 

5. Polvorones. Polvorones sunt prăjituri de nuci delicate, de obicei consumate în timpul sărbătorilor de Crăciun, cu arome de migdale, scorțișoară și lămâie.

 

6. Turrón. Turrón este un desert tradițional de Crăciun, o dulceață consistentă din migdale și zahăr care poate fi crocantă sau moale.

7. Ensaimada. Ensaimada este un spirală de aluat dulce, presărat cu zahăr pudră, uneori umplut cu ciocolată, cremă sau coajă de portocală.

 

8. Mantecados y Polvorones. Mantecados și polvorones sunt biscuiți prăjiți, realizate cu unt și îndulcite cu zahăr, servite mai ales în timpul sezonului de Crăciun.

 

9. Leche Frita. Leche Frita este un desert unic, constând într-un amestec de lapte gros, zahăr și scorțișoară, care este tăiat în pătrate, prăjit și apoi pudrat cu zahăr.

 

10. Torrijas. Torrijas sunt similare cu french toast, făcute din pâine înmuiată în lapte și ou, apoi prăjită și servită cu zahăr și scorțișoară.

 

Deserturile spaniole îți vor oferi o călătorie gustativă prin bogăția și diversitatea bucătăriei spaniole. Indiferent dacă încerci o porție de churros proaspeți sau te răsfeți cu o bucată de tarta de Santiago, fiecare desert spaniol va captiva simțurile tale cu arome autentice și surprinzătoare.

Distribuie articolul: