Bucătăria marocană este renumită pentru aromele sale îndrăznețe și combinațiile exotice de mirodenii, iar deserturile nu fac excepție. De la clasicul cu miere până la gustări rafinate cu nuci și fructe uscate, iată o listă a celor mai bune deserturi marocane care te vor purta într-o călătorie a gustului:

1. Ghriba. Ghriba este un biscuit marocan tradițional, făcut din migdale măcinate, nuci sau nucă de cocos, îndulcit cu miere sau zahăr.

2. Sellou. Sellou, cunoscut și sub numele de sfouf, este un desert uscat și nutritiv, făcut din nuci, susan, migdale, scorțișoară și mirodenii, presărat cu zahăr pudră.

3. Chebakia. Chebakia sunt prăjituri tradiționale cu miere, care sunt modelate într-o formă distinctivă, prăjite și apoi îmbibate într-un sirop dulce de miere și apă de trandafiri.

4. Makrout. Makrout sunt turtițe dulci din aluat de dată, aromate cu scorțișoară, apoi coapte și tăiate în forme de romburi sau pătrate.

5. Baghrir. Baghrir, cunoscut și sub numele de “clătite cu miere mii de găuri”, sunt clătite pufoase și spongioase, servite cu miere și unt.

6. M’hanncha. M’hanncha, cunoscut și ca “tortul șarpe”, este un desert din foi de aluat cu migdale, nuci și mirodenii, înfășurat sub formă de șarpe.

7. Amlou. Amlou este o pastă bogată și sănătoasă făcută din migdale măcinate, ulei de argan și miere, servită cu pâine sau clătite.

Încercând aceste deserturi marocane, vei explora o gamă diversificată de arome și arome autentice. Fie că te răsfeți cu un biscuit ghriba sau cu niște amlou, vei descoperi o lume nouă și intrigantă a dulciurilor din cultura marocană.

Distribuie articolul: