Bucătăria indiană este faimoasă pentru varietatea sa incredibilă de arome și arome puternice, iar aceste caracteristici se regăsesc și în deserturile sale. Dacă ești curios să descoperi lumea dulce a Indiei, iată o listă a celor mai bune deserturi indiene care te vor cuceri prin complexitatea și deliciile lor:

1. Gulab Jamun. Gulab Jamun este un desert popular, constând în bile de aluat prăjit în sirop de zahăr cu arome subtile de cardamom și apă de trandafiri.

2. Jalebi. Jalebi-urile sunt prăjituri în formă de spirale, imersate în sirop dulce. Acestea sunt crocante pe exterior și moi pe interior, cu o aromă distinctivă de miere.

3. Kheer (Rice Pudding). Kheer-ul este un orez prăjit sau budincă de orez cu lapte și zahăr, aromatizat cu arome precum cardamom și esență de trandafir.

4. Barfi. Barfi sunt cuburi de dulceață făcute din lapte și zahăr, îmbogățite cu arome precum migdale, nuci sau cardamom.

5. Rasmalai. Similar cu rasgulla, rasmalai constă în bile de aluat de brânză îmbibate într-un sirop cu arome dulci, servite de obicei într-o loțiune de lapte.

6. Gajar Ka Halwa (Carrot Halwa) Gajar Ka Halwa este un desert din morcovi ras, gătit în lapte condensat, zahăr și unt, apoi îmbogățit cu nuci și cardamom.

7. Sandesh. Sandesh sunt pastiluțe de brânză dulce și aromată, realizate din brânză de vaci și îndulcite cu zahăr sau miere.

8. Kulfi. Kulfi este un înghețată densă și cremoasă, aromatizată cu cardamom sau migdale.

9. Malai Ladoo. Malai Ladoo sunt bile dulci și moi făcute din lapte, smântână și zahăr, adesea presărate cu nuci și cardamom.

Indiferent de desertul ales, vei fi captivat de bogăția de arome, texturi și arome unice din bucătăria indiană. Fie că încerci o porție de gulab jamun sau o porție de kheer răcoritoare, fiecare desert indian îți va oferi o călătorie culinară în inima acestei culturi vibrante și gustoase.

Distribuie articolul: