Bucătăria britanică este plină de arome tradiționale și deserturi rafinate care au călătorit peste timp și s-au transformat în simboluri ale culturii culinare britanice. De la pudings și prăjituri la gustări delicate, iată o listă a celor mai bune deserturi din Marea Britanie care vă vor încânta papilele gustative:

1. Sticky Toffee Pudding. Sticky toffee pudding este un desert dintr-o prăjitură umedă și pufăitoare, înmuiată în sos de caramel dulce și însoțită de cremă sau înghețată.

2. Scones cu Dulceață. Scones sunt biscuiți pufoși și sfărâmicioși, serviți cu clotted cream (cremă îngroșată) și dulceață, o combinație clasică pentru ceaiul de după-amiază.

3. Trifle. Trifle-ul este un desert stratificat, format din straturi de pișcoturi, cremă, fructe și jeleu, toate adunate într-un bol și apoi decorat cu frișcă și ciocolată răzuită.

4. Eton Mess. Eton Mess este un amestec delicios de căpșuni proaspete, pișcoturi și frișcă, reprezentând un desert ușor și răcoritor.

5. Treacle Tart. Treacle tart este o prăjitură cu sirop bogată și dulce, realizată dintr-un amestec de sirop de melasă și pesmet sau migdale măcinate.

6. Bread and Butter Pudding. Bread and butter pudding este un desert de pâine, înmuiată în lapte și ouă, apoi coaptă cu stafide și scorțișoară.

7. Bakewell Tart. Bakewell tart este o tartă cu migdale și vișine, pe un blat de aluat de unt și brânză.

8. Victoria Sponge Cake. Victoria sponge cake este o prăjitură ușoară și pufoasă, umplută cu cremă de frișcă și dulceață, adesea decorată cu zahăr pudră.

9. Banoffee Pie. Banoffee pie este o tartă cu banane și dulceață de caramel, așezate pe un blat de biscuiți și acoperite cu frișcă.

10. Clotted Cream Fudge. Clotted cream fudge este o gustare dulce și moale, realizată din cremă îngroșată, zahăr și unt, oferind o aromă bogată și textură moale.

În Marea Britanie, fiecare regiune are propriile sale delicii dulci, iar gusturile variate reflectă diversitatea culinară a țării. Fie că alegeți să gustați un trifle delicios sau să savurați un scone cu clotted cream și dulceață, fiecare desert britanic vă va oferi o incursiune în aromele și tradițiile gustărilor britanice.

Distribuie articolul: