1. Știința de a deveni bogat de Wallace Wattles – una dintre cele mai vechi cărți de educație financiară. Cartea a fost publicată în 1910, fiind și astăzi una dintre cele mai bine vândute titluri de educație financiară din lume. Contrar opiniilor multora că banii ar fi ochiul dracului și nu se cade să năzuim la abundență, Wattles argumentează că dorința de a deveni bogat este abilitatea de te implica mai mult în controlul vieții tale. Mai mult, autorul spune că însăși evoluția ne vrea bogați, pe fiecare în parte, pentru a împlini lucrarea Domnului, pentru a dezvolta lumea noastră și a contribui la împlinirea misiunii sale.

Așadar, acuma că am stabilit că abundența este o resursă nelimitată a planetei, haide să vedem și cum o chemăm în viețile noastre. Iată ce plan de acțiuni propune Wattles:

  1. Modul în care un om face lucrurile este rezultatul direct al modului în care el gândește despre acele lucruri. Universul e plin de materie amorfă, care creează bogăția. Iar gândurile noastre se pot materializa, când există multă dorință și multă claritate.
  2. Mintea competitivă nu este una creativă. Or, bogățiile nu provin din mediul înconjurător și nu există o competiție continuă pentru resursele planetei: chiar dacă doi oameni trăiesc în același cartier, făcând aceleași activități, având aceleași talente, ei au rezultate diferite. Căci doar dacă faci lucrurile într-un anumit mod, te poți îmbogăți.
  3. Dacă vrei să-i ajuți pe cei săraci, demonstrează-le că pot deveni bogați; arată-le asta devenind tu însuți/însăți bogat/ă. Nu-i compătimi pe cei săraci, nu le da de mâncare, nu citi despre ei și nu te cufunda în studiul sărăciei. Propagă abundența și gândește numai abundență.
  4. Dorința este o imagine mentală dureros de clară. La fel precum la o busolă, dorința noastră reprezintă nordul busolei. Dacă n-ar exista acea dorință, acul busolei s-ar mișca aleatoriu.
  5. Aplică voința numai pentru tine, nu pentru ceilalți, nu îi forța să facă ceva. Tu ești în control și responsabil de abundența proprie.
  6. Fă în fiecare zi tot ceea ce poți face în acea zi.

2.A Richer You: How to make the most of your money de Mary Holm – femeile sunt adesea prea precaute când este vorba de investiții, susține experta financiară Mary Holm într-un articol pentru revista WOMAN, așa că speră că noua ei carte A Richer You: How to make the most of your money le va inspira să fie mai îndrăznețe și să ajungă cu un sold bancar mai mare pentru a se pensiona.

Cea mai recentă carte a ei, A Richer You: How to make the most of your money, este una pe care autoarea și-ar dori foarte mult ca femeile să o citească.

„Cred că le-ar putea oferi femeilor mai multă încredere să fie mai îndrăznețe cu banii lor”, spune Mary. „Îmi fac, de asemenea, griji pentru multe femei, destul de multe pe care le cunosc, care ar putea fi la moment într-o căsnicie grozavă, dar dacă soțul moare primul, ceea ce este un lucru foarte obișnuit, soția va rămâne nedumerită pentru că nu a fost niciodată inclusă în niciuna dintre deciziile financiare.”

Mary spune că multor femei, chiar și unor femei de succes, cu carieră, li se spune că stau „rău cu banii” de către partenerii lor și, prin urmare, bărbatul din relație ar trebui să aibă grijă de toate finanțele.

Femeile sunt vulnerabile și în noile relații în care bărbații vor insista că banii și bunurile imobiliare pe care le au atunci când intră în relație pot fi moștenite exclusiv de copiii lor, lăsându-l pe noul partener fără nimic dacă acesta moare.

„Nu este greu să înțelegi banii și investițiile și trebuie doar să citești despre asta, iată aici cartea mea este atât de utilă. Sunt scrisorile pe care le-am selectat din rubrica scrisă ani buni de mine, care acoperă elementele de bază ale gestionării banilor pentru investiții, pensionare și a-i ajuta pe ceilalți cu orice bani de rezervă ai putea avea – de exemplu, pe copii.”.

Există multe scrisori de la femeile pe care le-a sfătuit Mary. Probabil cea mai frumoasă este de la o femeie de 54 de ani care și-a pus banii în proprietăți de închiriat și a plecat să locuiască într-o rulotă, călătorind prin Noua Zeelandă, optând între timp pentru slujbe cum ar fi culesul de fructe și cafeaua pe drum. Rubrica ziarului lui Mary rulează de 23 de ani și este despre interacțiunea cu oameni reali.

Ești curioasă despre cum poți folosi banii altfel, decât să-i strângi „la ciorap”? Poți citi cartea sau o poți urmări pe Mary.

3.Miliardari în bitcoin. O poveste adevărată despre talent, trădare și răscumpărare este o carte de non-ficțiune despre cum să devii bogat în secolul XXI. Mult mai mult decât să ne spună povestea adevărată a gemenilor Tyler și Cameron Winklevoss în lumea tranzacțiilor cu bitcoin, cartea urmărește ascensiunea valutelor virtuale în lumea financiară. De asemenea, în volum își face loc și aventura celor doi tineri, intriga, căderea lor și evenimentele inedite din viețile eroilor.

Este extrem de interesant de parcurs devenirea gemenilor, or, cartea începe cu frații Winklevoss aflați la pământ: înfrânți în procesul cu Mark Zuckerberg și fiind considerați persoane non gratae în Silicon Valley. Totuși, sportivi și învingători din fire, ei se reorientează rapid către afaceri complet noi și riscante, cu criptomonede. Intrarea lor în lumea aflată în plină devenire a valutelor digitale are toate elementele unui roman de aventuri.

Pe lângă povestea interesantă a fraților, ne cufundăm și în dedesubturile criptomonedei. Practic, cartea explică, într-un limbaj lesne de înțeles, minunata lume nouă a criptovalutei. De la o valută folosită pentru a ascunde tranzacții secrete până la o valută tranzacționată conform regulamentelor stabilite de unele dintre cele mai vechi organisme de control financiar, bitcoin a crescut enorm, iar Winklevoss au avut un cuvânt puternic de zis în această transformare.

Cu o scriitură rafinată, […] cartea aceasta prezintă ascensiunea criptomonedelor și a celor mai moderne tehnologii, în general, reușind să fie la fel de captivantă ca un roman de aventuri. The Guardian

Povestea ascensiunii, decăderii și renașterii Bitcoin este una fascinantă, iar implicarea gemenilor [Winklevoss] face toată istoria să fie și mai interesată pentru cititor. Book Reporter

Așadar, în 2017 Winklevoss au devenit primii miliardari în bitcoin! Iar cartea este o incursiune într-o lume nouă și necunoscută majorității cititorilor de azi, cu eroi pozitivi și negativi, cu aventuri și rătăciri, cu pierderi și câștiguri.

Distribuie articolul: