Călătoriile sunt unele dintre cele mai puternice experiențe de viață. Acestea ne învață lucruri, nu doar despre lume și diferitele sale culturi, dar și despre noi înșine. Anotimpul toamna este un motiv în plus pentru a ieși din casă. Locurile turistice vizitate toamna sunt mult mai misterioase și mai colorate. Și ce dacă e mai frig? Cu haine groase, o companie bună și dispoziție, călătoriile mereu vor fi reușite.

În articolul de mai jos vei găsi opt locuri turistice atât din România, cât și din Republica Moldova. Începe să-ți faci bagajul! 

Top 4 locuri turistice pe care să le vizitezi în această toamnă din Republica Moldova: 

Valea „o sută  de movile”

Suta de Movile este o arie protejată din apropierea Prutului, amplasată în raionul Rîșcani, între satele Braniște și Avrămeni. Din denumirea „O sută de movile“ putem trage concluzia că ele sunt 100, dar în realitate, potrivit unor estimări, numărul acestora este mult mai mare (peste 3500), fiecare având înălțimi diferite, 15-30 m. Valea celor o sută de movile face parte din rezervația științifică „Pădurea Domnească“ si din lista zonelor ocrotite.

Agropensiunea „Casa Verde”

Pensiunea este creată în baza unei gospodării ţărăneşti şi este constituită din trei case. În pensiune este păstrată şi promovată tradiţia de încondeiere a ouălor pascale, acest meşteşug fiind practicat de mai multe femei din localitate. Meniul de bucate al pensiunii conţine o gamă variată de preparate proaspete tradiţionale, autentice şi specifice zonei.

 Rezervația Naturală Fetești

La 220 de kilometri de Chișinău și la 20 km de Edineț, în Valea Draghiștei, departe de ochii lumii, se ascunde satul Fetești, care poartă cu demnitate și delicatețe o salbă de stânci milenare și păduri mărețe. Rezervația peisagistică Fetești este o arie protejată, cu o suprafață de 555 ha, care se întinde printre vestitele toltre din preajma Prutului, de-a lungul malurilor abrupte ale micului râuleţ Draghiște.

Conacul lui Zamfirache Ralli

Conacul lui Zamfirache Ralli este o fostă reședință boierească de la începutul secolului al XIX-lea, construită de bogatul boier grec Zamfirache Ralli, situat în raionul Strășeni, satul Dolna (67 km distanță de Chișinău). Locul a devenit mai cu seamă cunoscut datorită faptului că a fost vizitat adeseori de cunoscutul poet rus Aleksandr Pușkin, exilat între 1821 și 1823 la Chișinău.

Top 4 locuri turistice pe care să le vizitezi în această toamnă din România:

Viscri, județul Brașov

Poți să mergi în Viscri și de un milion de ori în viața asta, tot nu o să înceteze să te surprindă. Ajungi în Viscri după un drum neasfaltat de vreo 20 de minute cu mașina, în care n-o să poți să-ți iei privirea de pe fereastră. Iar dacă te prinde lăsatul soarelui aici, vei vedea câteva cete de vaci ce se întorc agale spre casă, oprindu-se însă la fântâna satului pentru a-și astâmpăra setea. Petrece acolo câteva nopți, dormi în casele localnicilor, gustă din mâncarea tradițională și întinde-te la vorbă cu cei de prin partea locului.

Lacul Roșu

Lacul Roșu este un lac de baraj natural, format după prăbușirea unui versant în 1838. Îl găsești la poalele Muntelui Hasmasul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului. Valea în care se află Lacul Roșu este ferită de frig și vânt, astfel că vei respira aer proaspăt fără să îngheți de frig.

Complexul Harmonie, Predeal, județul Brașov

Dacă atunci când erai mic ți-ai dorit o căsuță în copac ca cele din filmele americane, dar nu ai avut-o, acum e momentul să îți oferi un weeekend într-o căsuță din copac de adulți. Pe dinafară: căsuțe suspendate, construite din lemn bătrân, acoperite de perdele de frunze și îmbrățișate de crengile care le înconjoară. Pe dinăuntru: cadrul romantic decorat cu semineu pe lemne, jacuzzi sau cu cadă de baie ruptă din stilul de viață aristocratic al secolului XVIII, vedere spre peisajul de munte.

Brasov

Cu munți în spate și cu natură de jur împrejur, Brașov e destinația perfectă pentru escapada ta de toamnă. Savurează o cafea în piață și bucură-te de aerul proaspăt, de munte și de peisajul natural ce înconjoară orașul de inspirație medievală.

Deci, când îți faci bagajul de plecare?