Dacă încă vă planificați o vacanță, dar nu ați găsit destinația perfectă atunci merită să descoperiți care este țara din UE, cu cea mai curată apă pentru înot. După ce a fost testată apa în 112 locații, această națiune insulară mediteraneană a obținut scorul perfect. Aflați ce alte state sunt în top 5 cu cele mai curate ape pentru scăldat.

Marea Mediterană este cunoscută de mult timp pentru apele sale remarcabil de clare, iar acum a fost descoperit și statul în care puteți fi siguri că apa este la fel de curată precum pare.

Potrivit digi-live.tv, într-un raport recent al European Environment Agency (EEA) care a examinat calitatea apei în 22.276 de locuri pentru scăldat, din cele 27 de națiuni ale Uniunii Europene, Cipru a obținut scorul perfect, de 100 %.

Foto: Pinterest

În cazul Ciprului, s-au făcut testări în 112 zone din jurul insulei, iar la final s-a ajuns la concluzia că are cel mai înalt standard de calitate a apei pentru înot. Testele au fost făcute între 1 mai și 31 octombrie 2020.

Top 5 state cu cea mai curată apă pentru scăldat

În spatele Ciprului, se află Austria (97,7%), Grecia (97,1%), Malta (96,6%), Croația (96,1%).

„Calitatea apei pentru scăldat în Europa rămâne una înaltă după patru decenii de acțiuni gândite pentru a preveni și reduce poluarea”, a declarat Hans Bruyninckx, EEA.

Este o veste bună pentru Cipru, care a avut de suferit de pe urma pandemiei. Turismul a scăzut cu 85% în vara 2020, comparativ cu sezonul anterior, potrivit Associated Press, notează Travel + Leisure. 13% din PIB-ul țării vine din turism.

Sursa: digi-live.tv

Foto: Pinterest