Nimeni nu este imun la acnee, nici măcar la vârsta adultă. Motivele apariției sale pot fi multe: de la o alimentație incorectă și aerul murdar al orașului până la îngrijirea necorespunzătoare. Se spune că produsele cosmetice coreene sunt cele mai bune pentru combaterea erupțiilor – brandurile evită ingrediente inutile, cum ar fi parabeni și aromatizatori, și se concentrează pe ingrediente naturale.

Spălați mâinile

O regulă simplă, dar importantă, pe care mulți o ignoră. Ar trebui să aplicați produse cosmetice cu mâinile perfect curate – pe drumul de la baie la masa de toaletă, nu atingeți mânerele ușii și prelucrați în prealabil sticla cu produsul pe care urmează să îl utilizați cu un antiseptic.

Nu atingeți fața în timpul zilei

Cel mai prost obicei al celor care au acnee este acela că ating permanent inflamația cu mâinile și acestea sunt departe de a fi curate. În acest caz, patch-urile speciale pentru erupții cutanate vă vor ajuta – acestea nu numai că vă împiedică să vă atingeți încă o dată fața, ci și extrage puroiul și ameliorează inflamația. Faceți o regulă să vă atingeți fața numai în acele cazuri când aplicați direct produsele de îngrijire (și întotdeauna cu mâinile curate!).

Refuzați prosoapele

Indiferent cât de bine le-a spălat mașina de spălat, bacteriile pot rămâne. Nu vă ștergeți fața cu același prosop câteva zile la rând. Este mai bine să folosiți tampoane speciale – tampoane de bumbac înmuiate în tonic, sau chiar să lăsați pielea să se usuce singură.

Schimbați fața de pernă odată la 2 zile

Nu schimbați întregul set de lenjerie dintr-o dată. Imaginați-vă cât de multă transpirație absoarbe o față de pernă și cât de multă piele keratinizată rămâne pe ea care, apropo, este o mâncare excelentă pentru căpușe.

Puneți accent pe produse de îngrijire, dar nu decorative

Da, uneori un anumit caz ne obligă să acoperim acneea cu un fond de ten, dar dacă este posibil, este mai bine să aplicăm doar produse de îngrijire sau plasturi pentru erupții cutanate. Dacă decideți să rămâneți pe cel din urmă, lipiți-l pe pielea curată și uscată, altfel se va desprinde.

Sursă: glamour.ru