De cele mai multe ori ajungem să vizităm întreaga lume înainte de a vizita locurile de lângă noi. Și la noi există destinații frumoase, pe care probabil, nici nu te-ai gândit să le descoperi, dar o poți face în perioada 14-16 iunie 2019, la „Orheiul Vechi” când va avea loc festivalul de muzică clasică în aer liber DescOPERĂ. Și pentru că evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, ne-am gândit că vei avea nevoie și de cazare, așa că am selectat cinci pensiuni care te pot găzdui la festival.

Pensiunea Casa din Luncă

 

Pensiunea „Casa din Luncă” se află în satul Trebujeni, raionul Orhei, la 47 km de orașul Chișinău. Aceasta dispune de o piscină în aer liber, o terasă şi o bucătărie comună. Oferă 7 camere luminoase, amenajate în stil național moldovenesc, cu toate utilitățile moderne necesare. Proprietatea şi zona din jur asigură o serie de activităţi precum: plimbarea cu barca, bicicleta sau căruța, admiratul păsărilor. Gazda pune la dispoziția oaspeților toate cele trei mese ale zilei, meniul fiind constituit din bucate tradiţionale moldoveneşti: plăcinte, sarmale, zeamă, copturi, friptură, mămăligă și vin de casă.

Pensiunea Casa de sub Stîncă

 

„Casa de sub Stâncă” se află în satul Trebujeni (Orheiul Vechi). Pensiunea pune la dispoziția oaspeților săi 11 locuri de cazare. Aici turiştii au frumoasa posibilitate de a descoperi farmecul vieţii de la ţară cu datini şi tradiții populare. Mâncărurile pregătite sunt evident, bucatele tradiţionale moldoveneşti, specifice zonei, legumele fiind culese chiar din grădina gazdelor.

sursa foto: diez.md

Casa Verde

 

Agropensiunea „Casa Verde” este o gospodărie tradițională, situată la începutul satului Trebujeni. Aceasta constă din: terasa de vară, amenajată în stil rustic, cu o capacitate de 60 de persoane; casa separată pentru cazare (turiştii pot servi masa atât la terasă, cât și în sufragerie); dormitoare moderne a câte 2 locuri, baia și bucătăria „Casa Mare”. De asemenea dispune de o curte și o grădină mare, cu flori și pomi fructiferi.

Pensiunea Vila Roz

 

Pensiunea „Vila Roz”, concepută în stil naţional moldovenesc este amplasată pe malul râului Răut, în apropiere de complexul arheologic „Orheiul Vechi”. Aici găsiți două case cu toate comoditățile necesare: cazare în camere individuale sau de grup, baie, locuri de cort, terasă spaţioasă cu mobilă frumoasă acces la grătar şi bazin sezonier, curte şi grădină cu acces la râul Răut. Meniul pensiunii oferă bucate şi băuturi tradiţionale moldoveneşti.

Agropensiunea „Butuceni”

 

Agropensiunea „Butuceni” este aplasată în satul cu același nume – Butuceni. Datorită obiectelor păstrate, aici turiștii au ocazia să se întoarcă în timpurile strămoşilor noştri. Pensiunea dispune de toate facilitățile necesare unei șederi confortabile. Pe lângă aceasta dispune și de o piscină în aer liber, saună, echipament de tenis de masă, precum și o zonă confortabilă de relaxare decorată cu obiecte tradiționale de artă și meșteșugărit.

Vino și tu la Festivalul de Operă în aer liber – DescOPERĂ!

Sursa foto: Ea.md, Google.com, Madein.md