Practic, în fiecare duminică seara, mai mulți oameni se confruntă cu micro depresia de la gândul că mâine trebuie să meargă din nou la muncă. Iar luni, apare gândul stresant: „Cât de greu este să trăiești această viață”. De ce încă mai folosim această expresie?

Te-ai întrebat vreodată dacă această abordare este corectă? Și cine a spus că trebuie să suferi din cauza serviciului? Unii oameni obișnuiesc să spună că munca este dificilă, proastă și în general îngrozitoare. Aceste idei pot veni de la miturile pe care le auzim prea des. Iată care sunt acestea: 

Lucrul este pentru a supraviețui

Într-un fel sau altul, toți am crescut cu paradigma „nu pot”  sau „strânge din dinți și îndură”. Am fost învățați să trecem peste dorințele noastre de a ne mulțumi standardele. Astfel, atunci când repetăm acest „necesar” de zeci de ori din toate părțile, intrăm la maturitate cu această abordare. Prin urmare, trebuie să te îndepărtezi de toate treburile cel puțin pentru un minut și să te întrebi: „De ce sunt aici?”. La birou ne vom petrece aproape jumătate din viață. De aceea, este foarte important să înțelegi că ar trebui în primul rând să obții plăcere de la muncă și abia apoi bani.

Dacă nu mă bucur sută la sută de muncă, atunci ea e oribilă

Unii cred că un job de vis este unul în care nu există probleme și stres și în fiecare dimineață vrei să te trezești și să alergi la birou cât mai curând posibil. Dar toți suntem oameni și nu ne putem programa pentru o singură emoție de bucurie. Noi obosim și asta e în regulă. Este normal să fii enervat, supărat și uneori chiar disperat. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să începi să-ți cauți un alt post de muncă. 

Cariera este doar pentru cei ambițioși și pentru cei care vor o afacere 

Nu e neapărat să începi propria afacere pentru a experimenta satisfacția în muncă. O carieră este pur și simplu un plan pentru modul în care ai vrea să-ți vezi viața profesională în viitor. Ambițiile nu sunt rele, sunt doar diferite pentru fiecare. Unii vor să călătorească și să lucreze într-o cafenea confortabilă, în timp ce alții visează la un birou bine amenajat într-un oraș dezvoltat și să aibă și o carte de vizită frumoasă. 

Este prea târziu pentru a schimba ceva

Tinerilor des li se spune că nu au experiență și că e deja târziu să schimbe ceva. Și oamenii maturi au adesea această idee în cap, fără ca să le-o zică cineva. Este important să înțelegi că singurul lucru pe care nu îl poți influența este vârsta, orice altceva este destul de reparabil. Niciodată nu este prea târziu de a face ceva. 

O carieră nu poate fi combinată cu maternitatea sau cu alte activități

Fiecare dintre noi cel puțin o dată în viață a auzit afirmația că într-o carieră poți ajunge la succes doar sacrificând tot ce ai. Suntem de acord că o carieră este o parte foarte importantă a vieții noastre, dar asta nu înseamnă că trebuie să fii singură. Este imposibil să trăiești doar pentru un singur lucru. Acest fapt va duce mai degrabă la epuizare decât la succes. Oamenii de succes reușesc să îmbine familia, călătoria și munca. Și iată aici găsești și plăcerea. 

Sursa: peopletalk.ru 

Distribuie articolul: