De foarte multe ori credem că jocurile sunt doar o pierdere de timp. Astăzi, totuși eu o să te contrazic, pentru că acum, sunt o mulțime de aplicații care îți pot aduce mai multe avantaje decât dezavantaje.

Există un număr mare de aplicații de divertisment utile care îți îmbunătățesc memoria, te ajută să te concentrezi și chiar să-ți dezvolți creativitatea. Iată top 5 jocuri pe care, dacă le deschizi nu vei pierde timpul în zadar:

„Peak”

Acest joc este un set de antrenament pentru creier format din 25 de puzzle-uri împărțite pe categorii. „Focus” este responsabil de exercițiile de interacțiune cu forme, adică te vei juca cu: sortarea, potrivirea și izolarea acestora. Apoi vei avea un puzzle care necesită decizii rapide. „Rezolvarea problemelor” – sarcini în care s-a pus un accent deosebit pe lucrul cu numere și forme geometrice. „Memorie” include 7 exerciții pentru antrenamentul memoriei. „Limba” este responsabilă pentru stăpânirea abilităților de selecție rapidă a cuvintelor, împerechere și căutarea cuvintelor printre grila de litere.

„94%”

Acest joc de memorie te va ajuta la dezvoltarea memoriei asociative. „Ce se mănâncă cu pâine?”, „Ce adesea se rupe?”, „El lipsește mereu”, – întregul joc constă din astfel de întrebări. Sarcina ta este să oferi opțiuni de răspuns și să obții cel puțin 94 de puncte. 

„Rory’s Story Cubes”

E o versiune digitală a jocului de societate cu același nume, care dezvoltă gândirea creativă. Fiecare parte a cubului are o imagine care poate servi drept stimul aleatoriu pentru căutarea asocierilor. Poți juca atât după regulile scrise, cât și după cele inventate. Mulți oameni îl folosesc în general ca o încălzire înainte de brainstorming sau în timp ce generează idei.

„Goat Simulator”

Un joc ideal pentru cei care sunt deseori agresivi „Goat Simulator” îți permite să te calmezi, după acest joc te vei simți mai relaxat. Personajul principal este o capră, iar sarcina ei este să distrugă și să spargă tot ce vede.

„Rebus +”

Un joc pentru extinderea orizontului, creșterea vocabularului, antrenarea logicii, gândirea asociativă și chiar intuiția. Rezolvarea puzzle-urilor dificile în „Rebus +” creează atât de multă dependență încât uneori vrei să stai acolo ore întregi. Astfel, e mai bine să setați doar un  puzzle pe zi. Acest lucru se poate face în aplicație.

Toate aceste aplicații sunt disponibile în:  IOS, Android

Sursa: peopletalk.ru

Distribuie articolul: