Basmele cu prinți și prințese, alura vremurilor demult trecute, personalitățile remarcabile care te fascinează – sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să vizitezi aceste locuri de vis. Iar noi am avut grijă și am selectat cele mai frumoase și elegante castele din Europa. Despre ele probabil că ai auzit mai puțin.

În Europa, există peste 10.000 castele, iar majoritatea lor au fost construite în Epoca Medievală. Toate sunt niște bijuterii arhitecturale și au valoare istorică uriașă. Noi am remarcat 5 dintre ele.

Castelul Edinburgh, Scoția – acesta este un castel de tip cetate, folosit și chiar locuit de regi și regine. De exemplu, aici a locuit Regina Margareth și Regele James al IV-lea, iar prima proprietară a fost Regina Maria Stuard. Castelul datează din sec. IX, iar structura actuală a sa datează din sec. XVI-lea, cu execpția Capelei SF. Margareta ce datează din sec. XII. Aici vei putea vedea Piatra Destinului, unde se încoronau regii.

Castelul Warwick, Regatul Unit – autorul și primul stăpân al acestui castel a fost William Cuceritorul, care în 1068 îi pune piatra de temelie. Până în sec. XVII-lea a fost folosit ca fortăreață, după care a fost transformat într-un paradis al grădinilor și casă de țară. Este situat pe o suprafață de 64 acri iar pe lângă grădinile întinse, poți vedea o Sală Mare ce numără 12 m înălțime și 19 m lungime. Pe lângă Sala Mare, există o altă sală în care au cinat personalități precum Regina Victoria și Prințul Albert, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip.

Castelul Maurilor, Portugalia – se află în orașul Sintra. Datează din secolul VIII- IX, și a ținut piept multor invazii, inclusiv cruciade, incendii și cutremure. Amplasarea strategică reușită, pe culmea stâncoasă, le-a oferit maurilor avantajul de a putea supraveghea linia de coastă, în cazul unei invazii. În secolul XIX-lea, regele Ferdinand al II-lea decide să restaureze castelul și să-l transforme în loc de atracție turistică.

Castelul Bodiam, Anglia – castelul este construit în anul 1835 și devine martor al Războiului de 100 de ani. Sir Edward Dallingridge și Lady Elisabeth, stăpânii acestuia, au folosit fortăreața drept apărare în fața invaziei franceze. Poți vizita acest castel pentru a vedea cum era construită viața nobililor în Evul Mediu, cum arăta capela, bucătăria și sălile principale ale fortăreței. Noi credem că merită să iei un bilet spre Sussex.

Castelul Corvinilor, România – este, oarecum, dat la o parte de către impunătorul Bran. Construit de către familia Anjou și servind drept cetate până la mijlocul secolului al XIV-lea, această bijuterie arhitecturală în stil gotic este principala atracție turistică a Transilvaniei. Fiind restaurat cu grijă, acest castel, zis și Castelul Hunyadi, azi își întâmpină oaspeții cu peste 50 camere bine păstrate, unde vei avea ocazia să vezi multe elemente de artă medievală.

Autoare: Ana Chiriac

Distribuie articolul: