Ceaiul alb este făcut din planta Camellia sinensis. Frunzele și mugurii săi sunt culese chiar înainte de a fi complet deschise, când sunt acoperite de fire de păr albe. De aici își primește numele ceaiului alb. Ceaiul verde și ceaiul negru sunt, de asemenea, făcute din planta Camellia sinensis. Cu toate acestea, diferitele metode de procesare le conferă aromele și aromele lor unice. Ceaiul alb este cel mai puțin procesat dintre cele trei ceaiuri.

Din acest motiv, reține o cantitate mare de antioxidanți. Acesta este considerat a fi unul dintre motivele pentru care studiile au asociat ceaiul alb cu multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, la combaterea îmbătrânirii pielii și chiar la scăderea în greutate. Acest articol enumeră 10 beneficii susținute de știință ale consumului de ceai alb.

1. Este bogat în antioxidanți

Ceaiul alb este încărcat cu un tip de polifenoli numiti catechine.

Polifenolii sunt molecule pe bază de plante care acționează ca antioxidanți în interiorul corpului. Antioxidanții protejează celulele de daune produse de compuși numiți radicali liberi. Prea multă leziune a radicalilor liberi poate avea efecte dăunătoare asupra organismului. Este legat de îmbătrânire, inflamație cronică, un sistem imunitar slăbit și o varietate de boli dăunătoare. Din fericire, ceaiul alb pare a fi unul dintre cele mai bune tipuri de ceai pentru combaterea radicalilor liberi. De fapt, studiile sugerează că ceaiul alb are beneficii antioxidante similare cu ceaiul verde, care este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Un studiu pe eprubetă a constatat că extractul de ceai alb poate ajuta la protejarea celulelor nervoase animale împotriva daunelor provocate de un radical liber numit peroxid de hidrogen. Un alt studiu pe eprubetă a constatat că pudra de ceai alb a fost foarte eficientă în reducerea inflamației cauzate de radicalii liberi din celulele pielii umane. În timp ce studiile pe eprubetă sunt promițătoare, sunt necesare mai multe cercetări pe bază de om asupra ceaiului alb și a beneficiilor sale antioxidante.

2. Poate reduce riscul de boli de inimă
Boala de inimă este principala cauză de deces în Statele Unite. Este strâns legată de inflamația cronică, care a fost asociată cu o varietate de factori. Acestea includ dieta, exercițiile fizice și obiceiurile de stil de viață, cum ar fi fumatul. Polifenolii precum cei găsiți în ceaiul alb pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă în mai multe moduri. În primul rând, mai multe studii au descoperit că polifenolii pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la creșterea imunității.

Alte studii au descoperit că polifenolii pot împiedica oxidarea colesterolului LDL „rău”, care este un alt factor de risc pentru boli de inimă. Într-o analiză a cinci studii, oamenii de știință au descoperit că persoanele care beau trei căni sau mai multe de ceai pe zi au un risc cu 21% mai mic de boli de inimă..

În timp ce aceste rezultate sugerează că ceaiul alb vă poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă, este, de asemenea, important să faceți alte modificări ale stilului de viață pentru o inimă sănătoasă. Acestea includ consumul de mai multe fructe și legume, exerciții fizice regulate și odihnă din plin.

3. Te-ar putea ajuta să slăbești
Ceaiul verde este adesea primul ceai care îți vine în minte atunci când te gândești la ceaiuri pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, ceaiul alb poate fi la fel de eficient atunci când vine vorba de arderea grăsimilor. Ambele ceaiuri au niveluri similare de cafeină și catechine, cum ar fi galatul de epigalocatechină (EGCG), un compus din ceaiul verde legat de arderea grăsimilor. Împreună, acești compuși par să aibă un efect sinergic. De exemplu, un studiu pe eprubetă a constatat că extractul de ceai alb este capabil să stimuleze descompunerea grăsimilor și să prevină formarea de noi celule adipoase. Acest lucru s-a datorat în mare parte EGCG.

O revizuire a studiilor sugerează, de asemenea, că ceaiul alb poate ajuta la stimularea metabolismului cu un plus de 4-5%. Acest lucru poate fi egal cu arderea a 70-100 de calorii în plus pe zi. Poate pentru că ceaiul alb nu este foarte popular, nu există cercetări privind efectele consumului de ceai alb și pierderea în greutate pe termen lung. Este nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu.

4. Ajutați-vă să vă protejați dinții de bacterii
Ceaiul alb este o sursă excelentă de fluor, catechine și taninuri. Această combinație de molecule ar putea ajuta la întărirea dinților prin combaterea bacteriilor și a zahărului. Fluorul poate ajuta la prevenirea cariilor dentare făcând suprafața dinților mai rezistentă la atacurile acide ale bacteriilor în combinație cu zahăr. Catechinele sunt antioxidanți din plante care sunt abundenți în ceaiul alb. S-a demonstrat că acestea inhibă creșterea bacteriilor din plăci.

Taninurile sunt un alt tip de polifenoli din ceaiul alb. Studiile arată că combinația de taninuri și fluor ar putea, de asemenea, inhiba creșterea bacteriilor care cauzează plăci.

5. Are compuși care pot lupta împotriva cancerului
Cancerul este a doua cea mai frecventă cauză de deces în Statele Unite (25 Sursă de încredere).

Mai multe studii pe eprubetă au descoperit că ceaiul alb poate avea efecte anticancerigene.

Într-un studiu pe eprubetă, extractul de ceai alb a declanșat moartea celulelor în mai multe tipuri de cancer pulmonar (26 Sursă de încredere).

Încă două studii pe eprubetă au analizat efectele ceaiului alb asupra celulelor canceroase de colon (27 Sursa de încredere, 28 Sursa de încredere).

Studiile au descoperit că extractul de ceai alb a suprimat creșterea celulelor canceroase de colon și a împiedicat răspândirea acestora. Antioxidanții din extractul de ceai alb au protejat și celulele normale de deteriorarea moleculelor dăunătoare. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că aceste studii pe eprubetă au folosit cantități mari de ceai alb. Sunt necesare mai multe studii la oameni pentru a înțelege efectele consumului de ceai alb asupra cancerului.

Distribuie articolul: