Prgramul de lucru „flexibil” care ne păcălește și ne obligă să muncim, practic, toată ziua, are mai multe capcane. Petru că ne ține ocupați tot timpul, adesea renunțăm și la orele de masă. Așa că ajungem să „ciugulim” câte ceva, fără să mâncăm ceva consistent și suntem mereu flămânzi. De altfel, mesele dezordonate sunt una dintre principalele cauze care duc la câștigarea în greutate. Este însă importantă să avem grijă ce mâncăm, motiv pentru care este bine să căutăm alimente care țin de foame. În același timp, ne vor ajuta să slăbim, deși pare paradoxal.

Ce e important să știi

Alături de sport, alimentația este cea mai importantă componentă pentru sănătatea noastră. Multe greșeli pe care le facem ne duc pe un drum greșit, iar când ajungem acolo, este foarte greu să ne remediem sănătatea. Printre principalele greșeli sunt stilul de viață extrem de alert, săritul peste prima masă sau hidratarea insuficientă, precum și consumul unor alimente care nu ne hrănesc cu adevărat organismul.

Pauza alimentară care durează prea multe ore, lipsa mișcării sau alimentele de tip fast-food consumate în exces sunt alte cauze care duc la probleme de sănătate.

Deși pare ciudat, există o explicație logică. Alimentele sățioase vor fi digerate mai lent, astfel că senzația de foame nu va apărea prea repede după ce am mâncat. Astfel, vom mânca mai rar, iar alimentele sățioase sunt, de obicei, bogate în fibre, ceea ce le face și sănătoase.

Iată care sunt acestea:

Semințe – sunt o combinație de acizi grași și fibre solubile. Sjunt sățioase și le poți adăuga peste salate, supe creme sau iaurturi.

Legume verzi – Au o valoare nutritivă mare, puține calorii și sunt sățioase.

Sucul de legume – Sucurile de morcovi, țelină, cartraveți sau alte legume sunt foarte sănătoase, sățioase și pline de vitamine, antioxidanți și minerale.

Ovăzul – Conține carbohidrați, reduce colesterolul, se digeră lent și să senzația de sațietate pentru mai mult timp. De asemenea, ajută la un tranzit intestinal sănătos.

Ceai verde – Reduce pofta de dulce sau sărat și împiedică dezvoltarea celulelor grase. Este bogat în antioxidanți și ajută la slăbit.

Migdale – Sunt pline de antioxidanți, vitamina E și magneziu și suprimă pofta de mâncare.

Supa de pui cu legume – este bogată în apă, dar și în vitamine și minerale care asigură organismului substanțele nutritive necesare pentru buna lui funcționare. Sunt de evitat supele cremă, deoarece au mai multe calorii, din cauza conținutului mare de grăsime din smântână.

Atenție la cantități

Nucile – deși au multe grăsimi și calorii, nucile ajută la reglarea nivelului de hormoni care au drept scop menținerea sațietății. Grăsimile nesaturate din nuci echilibrează nivelul de colesterol și glicemia, dar trebuie avut grijă la cantități. Un singur pumn de nuci este suficient.

Avocado – trebuie consumat cu moderație, deoarece este bogat în grăsimi, choar dacă sunt grăsimi sănătoase. Ajută la scăderea procentului de grăsime corporală, dar trebuie  consumat cu alte legume, deoarece are multe calorii. Un fruct de avocado are în jur de 240 de calorii.

Ouă – dacă scopul tău e să slăbești, ia în considerare un mic dejun ce constă în ouă fierte. Un ou fiert tare are doar 78 de calorii și un conținut bogat de proteine, care țin de foame.

Pește – este bogat în proteine și acizi grași Omega 3. Este mai eficient în menținerea siluetei și a senzației de foame decât carbohidrații. Sortimente de pește indicate sunt somonul, macroul, sardinele.

Fasolea – are puține calorii și foarte multe fibre și proteine. Acestea reduc grăsimea de pe corp și ajută la eliminarea kilogramelor în plus.

Quinoa – conține multe proteine și fibre, care ține de foame pentru mai mult timp decât orezul alb sau brun.

Popcorn – este o gustare ideală pentru cei care țin cură de slăbire, deoarece este un mix perfect de fibre și puține calorii, atât timp cât nu se folosește ulei sau unt în exces.

Distribuie articolul: