Toamna aduce cu sine o paletă nouă de culori, soarele nu mai provoacă arșiță și caniculă, străzile și parcurile îmbie către plimbări lungi și domoale. Tot mai rar vezi mese la terase și tot mai des prinzi cu ochiul eșarfe colorate, umbrele, cești de cafea aromată.

Ar fi prea frumos ca toate aceste atribute cochete să nu vină „la pachet” cu seri lungi și ploioase, vânt rece care te alungă în casă, ceață și cer gri. Iar de aici până la plictiseală e doar un mic pas.

Tocmai din motivul ca să poți savura toamna pe îndelete, să nu oftezi amintindu-ți nostalgic serile de vară, ți-am pregătit câteva idei de a-ți petrece timpul frumos cu prietenii, rudele, în cuplu sau chiar de una singură.

Foto: paranteze.com

  1. Descoperiri gastronomice. Cu siguranță, ai câteva localuri preferate unde mergi cu plăcere în timpul liber, dar ce-ar fi să încerci o bucătărie nouă, un vin nou sau chiar să gătești acasă acel desert delicios care-ți amintește de copilărie? Mâncarea bună este una din plăcerile vieții și ar fi minunat să te bucuri de ea. Unde mai pui că, să zicem, o degustare de vinuri sau un atelier de patiserie îți poate descoperi un nou hobby?
  2. Seri de citit. Te regăsești în situația când cartea pe care ai cumpărat-o anul trecut de la librărie se prăfuiește pe raft, sau ai fi vrut demult să citești o operă nouă a unui scriitor preferat dar nu reușești din lipsă de timp? Ei bine, serile ploioase de toamnă sunt cel mai bun prilej să te cufunzi în lumea magică a unui roman sau a unui detectiv captivant.
  3. Relaxare. De cât timp nu ai mai fost la un centru de Spa? In vremea rece a anului o sesiune de masaj după o saună finlandeză sau cu aburi este o binecuvântare atât pentru corp, cât și pentru suflet.
  4. Creează! Fie că ești deja pasionată de artă, sau niciodată nu ai avut vreo tangență cu ea, să creezi ceva cu mâinile proprii este o terapie sufletească și un prilej de a-ți bucura apropiații cu lucruri frumoase, create de mâna ta. Poți să încerci orice îți poftește inima: pictură, broderie, olărit, împletit- important este să-ți dorești să încerci.
  5. Excursii. Și nu, nu te gândi neapărat la Veneția, Paris, Barcelona sau Madrid. Uneori frumusețea este sub ochii noștri, chiar, să zicem, în Lunca Prutului, Orheiul Vechi, lacul Beleu, rezervații naturale, parcuri, peșteri și mănăstiri. Prinde o zi cu vreme bună și pornește la drum cu familia, prietenii sau persoana iubită – vei vedea câte amintiri frumoase vei aduna.
  6. Ședință foto. Știm, te-ai săturat de sesiunile foto banale în grămezi de frunze :). Sparge tiparele alegând o tematică mai puțin populară. De exemplu, o ședință foto în stil gotic ar fi ceva nou și interesant, mai ales în contextul sărbătorii de Haloween.
  7. Mișcare. Sezonul de slăbit pentru vară este declarat oficial deschis! Sălile de sport oferă tipuri de antrenament diverse, dar dacă nu ești tocmai un fan al sportului, poți alege orele de dans. Bachata, salsa, dans modern, dans popular, bellydance – alege ceea ce îți creează starea de bine și foc la ghete!
  8. Jocuri de societate. Poate ai o pereche de prieteni, verișori sau cumătri cu care nu te-ai văzut de un car de ani? E momentul ideal să organizezi o întrevedere acasă. Pe lângă băutură și gustări, poți procura un joc de masă ca să vă distrați împreună. Clasicul Monopoly, Dixit, Remi, Uno- sunt doar câteva din jocurile de societate ce se pot găsi în orice librărie din oraș. Have fun!
  9. Un weekend la țară. Îți mai aduci aminte de mirosul de fum, bruma rece dimineața, plăcinta gustoasă a bunicii și vinul de casă al bunelului? Ce-ar fi să retrăiești aceste clipe? Chiar dacă nu ai rude la țară, avem destule pensiuni care te pot teleporta în copilărie, din birou direct pe lejanca primitoare și caldă.
  10. Adoptă un animal de companie. Știai că serile reci de toamnă sunt mai vesele dacă ai un pisoi sau un cățeluș în casă? În oraș sunt zeci de voluntari care propun spre adopție animale de companie. Dacă ai alege unul, nu doar ai căpăta un prieten de nădejde, dar și ai adăuga o bilă albă la karma.

Și dacă nu ai chef să faci nimic din cele enumerate mai sus? Atunci, cumpără-ți cea mai pufoasă pijama, cel mai aromat ceai și bucură-te de căldura plăpumii privind un film, vorbind cu prietenii în chat sau… visând la vara ce va veni!

Autoare: Ana Chiriac

Distribuie articolul: