Pe 10 octombrie 2020, Revista EA.md împlinește 10 ani de activitate. Pornim de astăzi să îți spunem istoria noastră, pas cu pas. Îți vom relata cum a pornit revista, ce planuri avea, cum s-a transformat ulterior, când „a pierdut PENTRU” și unde vrea să ajungă acum. Astăzi îți povestim despre cele mai memorabile evenimente pe care le-am organizat de-a lungul timpului.

Petrecerea în Pijamale

Este evenimentul care ne definește. Când am renunțat la denumirea veche – PentruEA.md (în 2015) și am făcut rebranding în EA.md – am zis să o facem foarte natural. Astfel, femeile care ne citeau au fost provocate să îmbrace pijamale și ciupici și să vină la un eveniment plin de surprize frumoase. De atunci am reușit să avem opt ediții în pijamale și să ajungem cu numărul de invitate până peste 250. Bineînțeles că și calitatea evenimentului a crescut la fiecare ediție. Invitatele o pot confirma!

Ospățul Sânzienelor

Un alt eveniment care ne adună frumos, tradițional, pe 24 iunie, împreună cu cei din comunitatea Klumea, împletim coronițe și celebrăm Ziua Internațională a IEI. E invitată orice sânziană la picnicul nostru, doar anul acesta făcând excepție, însă emoția transmiterii acestui meșteșug de cusut IE este absolut feerică. Cine a fost cu noi de Sânziene anii trecuți?

 

Petreceri tematice cu discuții

La începuturile revistei nu era atât de accesibilă comunicarea online și se punea mai mult preț pe întâlnirile offline. Periodic, echipa redacțională invita persoane cunoscute de la noi, din mediul cultural sau jurnalistic, la seri de discuții aprinse pe diverse teme. Imaginea de mai jos este de la o întâlnire intitulată „Amazon Party” cu Constantin Cheianu și Elena Javelea, desfășurată pe 14 februarie 2013.

 

Povești cu o vedetă

Am pornit acest proiect la inițiativa jurnalistei și scriitoarei de „Povești pentru Dănuț” – Stela Popa. A fost o întâlnire de suflet cu micii cititori, cu cei care așteptau atât de mult cartea autoarei și un autograf de la ea. Am lecturat și ne-am bucurat de povești frumoase împreună.

Fashion Breakfast

„N-am apucat aceste întâlniri, dar acum, de la distanța pandemiei pe care o trăim, mă uit la poze cu multă nostalgie”. Prima echipă redacțională a revistei organiza aceste întâlniri de weekend (Foto din 2012) în care erau prezentate și colecții de haine, combinând noile tendințe și discuțiile productive la o ceașcă de cafea. Aaaah, ce logo – acesta era primul LOGO al revistei noastre.

 

Workshop-uri de creat bijuterii Handmade

Au fost mai multe și erau cumva în tendințe. Meșterii de bijuterii handmade erau la mare căutare, fiind la începuturi și fiind puțini. Astfel, femeile își doreau să capete aceste abilități și să se poată lăuda ulterior cu creațiile lor proprii în materie de bijuterii. Din nou acel prim LOGO – era roșu și negru, ca desprins din romane.

 

Masterclass Gourmand

Când Petru Scalețchi era în Moldova și când fiecare femeie își dorea să afle de la el cât mai multe secrete, Petru ni le povestea în cadrul master-class-urilor „Gourmand”. Cel din imagine era prin 2013 și aduna zeci de pasionate de gătit care încercau, ghidate de bucătar chef, să facă cele mai deosebite platouri.

 

Strângere de fonduri

Nata Colesnic și Elena Andronache sunt campioanele noastre. Erau și au rămas prietene foarte apropiate revistei, iar atunci când în viața lor a venit să bată la ușă cancerul, noi am sărit cu toată comunitatea de „surori virtuale” în ajutor, fiindu-le alături. Am reușit să organizăm licitații și să punem umărul ca lupta cu cancerul să fie cu succes. Și a fost.

 

Cursa pe tocuri

Am avut doar o ediție a acestui eveniment, urmând cumva trendurile internaționale de curse de acest gen. Aveam și premii pe măsură, iar participantele au fost încântate să se lase provocate de o alergare pe tocuri. Cursa a finalizat, însă, cu o luxație de picior pentru prezentatoarea Dorina Gherganov – iar noi am decis că știrile sunt mai importante decât cursele.

 

Aniversarea în Pijamale

De atunci ne-am zis că evenimentele pe tocuri nu-s pentru noi. Nu ne ridicăm noi la înălțimea lor. E super comod în ciupici de cameră sau în opincuțe. Ei bine, doi ani la rând am organizat aniversarea revistei EA.md, în octombrie, tot în pijamale, îmbrăcate foarte comod și pline de voie bună.

 

Descoperă toate evenimentele EA.md și fă o plimbare prin cei 10 ani de revistă în albumele pe care le avem pe pagina noastră de Facebook.