Nu știu cum este posibil să se calculeze frumusețea unei țări, pentru că toate sunt speciale, misterioase, dar și frumoase în felul lor. Orice ţară din lume are ceva inedit de oferit – de la bucătăria locală până la arhitectura unică.

Într-adevăr, frumuseţea este o noţiune greu de calculat. Totuși, dintre toate țările spectaculoase noi am ales doar zece, care merită să fie vizitate măcar o dată în viață.

Iată top zece țări, care fac parte din lista celor mai frumoase locuri din lume:

Islanda

De la cascade masive, la plaje cu nisip ce te relaxează, această țară este de o frumusețe naturală incredibilă. Și, în funcție de perioada anului în care o vizitezi, poți experimenta fenomene naturale unice.

Franţa

 Alpii francezi înzăpeziți, Riviera plină de farmec, dealurile acoperite cu podgorii și levănțică din Provence, Valea Loarei verzi și coasta stâncoasă a Bretaniei, inima Parisului, toate acestea și nu doar, sunt surprizele Franței. Resursele ei naturale ne oferă vin francez, brânză și multe altele, așa că practic totul este de iubit și admirat.

Indonezia

Formată din mii de insule, Indonezia are totul, de la câmpuri verzi până la plaje frumoase, păduri tropicale dense și multe altele. Insula Bali este populară în rândul călătorilor curajoși, care caută diversificare.

Statele Unite

Statele Unite oferă o gamă largă de peisaje pitorești. Cu plajele de nisip și apele turcoaz din Florida Keys, magnificul Grand Canyon, vârfurile înzăpezite de la Alaska, coasta Californiei și nu doar. Cert este că ar dura ani de zile pentru a explora pe deplin cele mai frumoase locuri ale acestei  țări. 

Maldive

Când îți imaginezi paradisul perfect pe plajă, probabil că îți vin în minte apele turcoaz și plajele strălucitoare cu nisip alb, precum cele pe care le găsești în Maldive. Poți admira palmierii care mărginesc plaja dintr-un bungalou (locuință din lemn) deasupra apei cu acoperiș de paie, iar sub apă, poți explora o altă lume din viața marină.

Italia

Italia este o destinație de vis pentru foarte mulți călători. Dacă o vei vizita și tu să știi că vei fi uimit de frumusețea naturală a țării, de mâncarea ei delicioasă, arhitectura incredibilă și oamenii prietenoși. Este greu să alegi dintre dealurile toscane mărginite de podgorii, Coasta Amalfi și vârfurile înalte ale Dolomiților, de aceea ar trebui să le vizitezi pe toate. 

Elveţia

Peisajele alpine ale Elveției – definite de munții uimitori și lacurile strălucitoare presărate cu sate fermecătoare și stațiuni de schi – fac din această țară o destinație de vizitat obligatorie, în special pentru cei care iubesc drumețiile și aventura. Iarna, țara arată ca un glob viu de zăpadă, iar în timpul verii, zăpada se topește pentru a dezvălui munți verzi și flori sălbatice.

Japonia

Păduri ca din basm, izvoare termale relaxante, nemaipomenitul Muntele Fuji și plajele tropicale – toate acestea și multe altele le vei găsi într-o excursie în Japonia. Planifică escapada în timpul sezonului înflorit pentru a vedea faimoasele flori ale țării.

Costa Rica

Toată lumea știe că Costa Rica are o biodiversitate incredibilă, așa că iubitorii de natură trebuie să adauge această țară pe lista lor de călătorii. Plaje frumoase, celebra pădure de nori Monteverde, vulcani, cascade și o mulțime de animale sălbatice sunt doar câteva dintre motivele pentru care aceasta este una dintre cele mai frumoase destinații din lume. 

Nepal

Opt dintre cei mai înalți 10 munți din lume, inclusiv faimosul Munte Everest, se află în Nepal. Himalaya reprezintă o atracție pentru călătorii aventuroși care speră să-și testeze abilitățile și rezistența la alpinism, precum și pentru cei care doresc doar să admire acești munți impresionanți de la distanță. Desigur, sunt multe de văzut aici, inclusiv diverse animale sălbatice, cum ar fi rinoceri, tigri și nu doar.

Peru

Pădurea tropicală amazoniană și Munții Anzi – unde găzduiesc Machu Picchu și Muntele Curcubeu sunt un motiv suficient pentru a vizita Peru. Huacachina este o altă atracție naturală – este singura oază naturală de deșert din America de Sud. Astăzi, găzduiește un sat, dar deșertul din jur adaugă un alt peisaj unic.

Regatul Unit

Orașe precum Londra, Edinburgh și Manchester ar putea umbri frumusețea naturală a Regatului Unit, dar există multe de văzut în afara orașelor mari. Există foarte multe de explorat în Marea Britanie.

Africa de Sud

Africa de Sud oferă o gamă cu adevărat impresionantă de peisaje, de la podgorii din țara vinului până la destinații de safari, precum Parcul Național Kruger până la coasta muntoasă. Aici există câte ceva pentru fiecare tip de călător, cu vederi pitorești pe măsură.

Tanzania

O altă destinație populară de călătorie, Tanzania găzduiește animale mari, cum ar fi: elefanți, lei, leoparzi, bivoli și rinoceri. Țara are două parcuri naționale foarte populare – Parcul Național adăpostește vulcanul emblematic, și Parcul Național Serengeti. Tanzania are, de asemenea, o coastă frumoasă și insule uimitoare precum Zanzibar.

Noua Zeelandă

În Noua Zeelandă vei avea parte de o aventură în aer liber unde poți să navighezi în jurul fiordurilor Milford Sound, să schiezi pe Insula de Nord sau de Sud, să vezi fenomene geotermale precum gheizere și bazine de noroi și să admiri ghețarii antici ai țării.

Tu ce țară dintre acestea deja ai vizitat?

Distribuie articolul: