Ceaiul, originar din Asia, este consumat în China de mai bine de 3000 de ani, iar acum poate fi găsit în orice magazin. Află că în lume există peste 1.500 de tipuri diferite de ceai.

Șansele de a petrece momente frumoase alături de cei dragi și de a socializa cu prietenii la restaurantele și barurile preferate sunt destul de mici în acest an, deci este mai important ca niciodată să aducem chiar noi căldura sezonului în casă. Am pregătit o listă cu 11 lucruri surprinzătoare despre ceai cu informații utile care te vor motiva să începi un nou ritual – ar putea fi exact lucrul de care ai nevoie în viața ta.

elle.ro

Ceaiul oferă un impuls energetic puternic – în special ceaiul verde, ce trezește corpul și mintea și stimulează totodată digestia.

Conține compuși sănătoși, la fel ca broccoli. Flavonoizii sunt compuși naturali ai plantelor care au beneficii potențiale pentru sănătate, iar alimente precum strugurii, fructele de pădure și broccoli le conțin. Ceaiul este o sursă deosebit de bogată. Conform unei baze de date USDA, o cană de ceai negru are 170 de miligrame de flavonoide, în timp ce o cană de broccoli are aproximativ 3 miligrame.

E o modalitate superbă de a detoxifia corpul și scăpa de toxinele enervante, inclusiv ingrediente artificiale, conservanți și substanțe chimice care se acumulează zilnic.

eva.ro

Accelerează arderea grăsimilor. Da, ai citit bine! De asemenea, reduce balonarea, umflarea și te ajută să atingi mai repede obiectivele de slăbire.

Reprezintă băutura ideală înainte de culcare. Ceaiul matinal îți trezește simțurile, dar nu adori și efectul calmant după o ceașcă caldă de ceai înainte de culcare? Mai mult: anumite ceaiuri sunt aliatul perfect în slăbire, reduce pofta de mâncare și asigură un somn regenerativ, care este o necesitate atunci când încerci să obții un corp ideal, scrie slimjoy.ro.

Este făcut din cele mai sănătoase ingrediente naturale. Fenicul, de exemplu, oferă o senzație de sațietate, în timp ce rădăcina de brusture îmbunătățește metabolismul. Lucerna detoxifică organismul, iar fructele de soc negru elimină toxinele din corp. Adaugă la acestea și mentă care calmează și relaxează, și vei obține un amestec natural de plante, la fel de sănătos pe cât și de gustos.

Poate scădea nivelul colesterolului rău și poate crește funcția creierului, fără efecte secundare neplăcute, cum ar fi nervozitatea și insomnia, provocate deseori de cafea.

Te relaxează. Combaterea stresului provocat de agitația zilnică este o necesitate, dacă vrem să încheiem ziua fără epuizare emoțională. Este esențial să te relaxezi după o zi grea și să-i permiți ceaiului să-și facă magia.

exquis.ro

Toate sortimentele provin de la aceeași plantă. Soiurile pot arăta și avea un gust diferit, dar tot ceaiul real provine din planta Camellia sinensis. Soiurile – negru, alb, oolong și verde – sunt realizate prin prelucrarea diferită a plantei. De exemplu, ceaiul negru provine din frunze care sunt expuse mai mult aerului (numită oxidare) decât ceaiul verde. Ceaiurile din plante, pe de altă parte, nu provin din planta respectivă. În schimb, sunt infuzii de plante diferite.

Este cea mai consumată băutură din lume. După apă, ceaiul este cea mai populară băutură pentru oamenii din întreaga lume. China, Turcia și Marea Britanie sunt țările unde se consumă cel mai mult această băutură. Zilnic, jumătate dintre americani îl consumă – deși marea majoritate este ales sub formă de ceai cu gheață (ice tea), potrivit doc.ro.

Este o băutură sănătoasă pentru inimă. O marcă populară de ceai a primit aprobarea de la FDA pentru a afișa o afirmație de sănătate pentru ceaiul negru și verde simplu, care spune: „Poate ajuta la sănătatea inimii”. Consumatorii acestei băuturi pot avea rate mai mici de boli de inimă.

Sursa: doc.ro