Ce trebuie să faci după fiecare contact intim?Am discutat cu un medic ginecolog despre un act important după finalizarea actului intim: procesul de urinare la femei. La femei, urinarea după contactul intim poate reduce șansele de infectare a tractului urinar.

Probabil că ați auzit sfatul că ar trebui să urinați imediat după contactul intim de un milion de ori înainte. Dar ce se întâmplă dacă nu te duci imediat la toaletă după actul în sine?

Contactul intim și importanța urinării

Deși există multe mituri legate de contactul intim conform cărora bărbații au impulsuri intime mai puternice, că femeile ating punctul maxim al plăcerii doar prin atingeri, astăzi am decis să abordăm subiectul urinării după actul intim.

L-am întrebat pe medicul ginecolog Alyssa Dweck, autorul cărții „The A Complete to the Z for your V”, dacă ar trebui să urinezi sau nu după contactul intim- și, dacă ai un vagin, se pare că da.

Urinarea după contactul intim ajută la curățarea uretrei de bacteriile dăunătoare

Potrivit lui Dweck, cel mai mare beneficiu al urinării după actul intim este că ajută la reducerea șanselor de a avea o infecție a tractului urinar.

Urinând atât înainte cât și după actul intim, curentul de urină curăță instantaneu mecanic și spală bacteriile care ar putea intra în uretra, de unde urinati, a spus Dweck. „A urina înainte de actul intim poate fi benefic și pentru că decomprimă vezica pentru confort”.

Urinarea după un contact intim este deosebit de importantă pentru femei, deoarece uretra este mai aproape de anus.

„În anatomia feminină, uretra, vaginul și rectul sunt toate foarte aproape unul de celălalt, astfel încât există o șansă mai mare ca aceste bacterii din zona rectului să se apropie de uretra atunci când aveți un contact intim. Deci , prin eliminarea bacteriilor, vă reduceți șansele de a avea o infecție a tractului urinar “, a declarat Dweck. „Bărbații, pe de altă parte, au uretra mult mai lungă”.

Sursa

 

Distribuie articolul: