Metoda loverboy din nou practicată? Procurorii DIICOT şi ofiţeri de Poliţie judiciară au destructurat o grupare de proxeneți care racola tinere prin metoda „loverboy” şi le obliga apoi să se prostitueze în hoteluri şi pensiuni din sudul Germaniei. Potrivit Digi24, suspecții ar fi obținut câştiguri de peste 350.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Călăraşi, Sălaj şi Maramureş, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări de proxeneţi. Activităţile au fost desfăşurate în baza unui ordin european de anchetă şi a opt ordine de indisponibilizare emise de autorităţile judiciare din Germania, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi tăinuire.

Simultan, pe teritoriul Germaniei, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare privind activitatea aceleiaşi grupări.

Cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Germania vizează activitatea unei grupări care, începând cu anul 2021, a racolat prin metoda “loverboy” 11 tinere, care au fost obligate să se prostitueze în hoteluri, pensiuni sau alte locuri de cazare aflate în sudul Germaniei. În această modalitate au fost obţinute câştiguri de peste 350.000 de euro.

De asemenea, s-a reţinut că, începând cu luna martie 2022, doi cetăţeni români au achiziţionat din Spania autoturisme despre care ştiau că sunt furate, pe care le-au revândut în Germania.

Percheziţiile domiciliare au fost efectuate de către poliţişti din cadrul cadrul IPJ Călăraşi – SIC, SCCO Sălaj şi IPJ Maramureş – SIC.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării suma de 20.665 euro, şase autoturisme, un ATV, două arme scurte neletale supuse autorizării, mai multe telefoane mobile şi carduri bancare. De asemenea, au fost identificate două case, două garaje şi patru terenuri cu privire la care vor fi instituite măsuri asigurătorii.

Sursa: Digi24

Distribuie articolul: