Michelle McGagh a lucrat mai bine de 10 ani ca jurnalist economic. Le povestea cititorilor, printre altele, cum să economisească bani. Asta în timp ce ea nu putea pune nimic deoparte și cheltuia banii pe tot felul de prostii. Atunci a decis să facă un experiment: să cumpere timp de un an doar strictul necesar. Purta ceea ce avea deja în garderobă, mergea la serviciu cu bicicleta, mânca doar ceea ce pregătea acasă. Așa a economisit timp de un an 23 mii de dolari!

Până atunci, tânăra lăsa mulți bani prin baruri, magazine și cafenele. Își cumpăra haine frumoase, consuma cafeaua livrată oriunde își dorea…Asta, în timp ce avea de plătit o ipotecă.

Foto: The Guardian

Foto: The Guardian

„Eram prinsă într-un consum fără sfârșit, credeam în tot ce vedeam prin reclame și îmi părea că numai cheltuind bani voi deveni mai fericită. M-am săturat să văd cum banii alunecă printre degete. Atunci am decis să îmi schimb obiceiurile. Am păstrat anumite cheltuieli: ipoteca, serviciile comunale, polița medicală, ajutorul pentru părinți, donațiile, internetul și serviciul de telefonie. Pe asta cheltuiam mai puțin de 2000 dolari pe lună. Cât despre produsele cosmetice, cumpăram doar strictul necesar: șampon, pastă de dinți, antiperspirant, produse de îngrijire a casei și produse alimentare. Am rezervat împreună cu soțul meu pentru aceste mici cheltuieli 35 de dolari pe săptămână.”

1484032588042

„Am renunțat la unele plăceri: cinema, șezători prin baruri și restaurante, la mâncarea livrată acasă, la cafeaua servită prin cafenele, la călătorii, bunătăți din magazine, fitness-centru, haine și parfumuri noi, produse cosmetice, tunsoare la frizer, la mijloacele de transport în comun și taxi.”

Sursa: prostoudivitelno.ru