Se pare că noi disensiuni se întâmplă între China și India. Drept urmare 58 de aplicații create în China au fost interzise în India, printre acestea se numără și renumitul Tik Tok. De ce au fost luate aceste măsuri, află mai jos.

Indienii au invocat motive de securitate națională și îngrijorări privind respectarea vieții private.

Comunicatul de presă emis de Ministerul Tehnologiei şi Informaţiei din India transmite că oficialii au primit „numeroase dovezi care ridică îngrijorări din partea cetăţenilor în ceea ce priveşte securitatea datelor şi riscul pentru confidenţialitatea referitoare la funcţionarea anumitor aplicaţii”.

În plus, se spune că acţiunea de a interzice aceste aplicaţii va „proteja interesele utilizatorilor de telefonie mobilă şi de internet din India”.

TikTok a înregistrat cota de două miliarde. Din cele două miliarde, India s-a dovedit a fi cea mai mare piaţă cu peste 611 milioane de descărcări, scrie digi24. 

Interdicția vine în condițiile în care tensiunile militare dintre cele două țări continuă să escaladeze, în urma confruntărilor de frontieră de la începutul acestei luni care s-au soldat cu cel puțin 20 de soldați indieni morți, scrie CNN. Mulți indieni au cerut boicotarea bunurilor și serviciilor chineze, în special din industria tehnologică dominantă din China.

Sursa: AGORA

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Distribuie articolul: