„Oscarul” din lumea modei a fost înmânat luni 29 noiembrie, în cadrul ceremoniei de la Londra, The Fashion Awards. La evenimentul de la Royal Albert Hall au fost prezenți nu doar vedetele modei, ci și cele mai stilate personalități din toate domeniile: de la muzică, la modeling și până la film.

Anul acesta, gala a fost prezentată de actorul Billy Porter, recunoscut pentru ținutele sale excentrice. Iar printre vedetele care au strălucit pe covorul roșu s-au numărat Demi Moore, Dua Lipa, Gillian Anderson, Adriana Lima sau Kate Beckinsale.

Ceremonia a început cu un minut de reculegere pentru regretatul designer Virgil Abloh, care a decedat zilele trecute la vârsta de 41 de ani, după o luptă de doi ani cu o formă rară și agresivă de cancer numită angiosarcom cardiac.

Triumfătorul serii și designerul anului a fost Kim Jones, directorul de creație al Fendi, care a dus brandul la un nivel cu totul nou și deosebit.

Tommy Hilfiger a fost premiat pentru contribuția sa remarcabilă la dezvoltarea industriei modei. De asemenea, au fost onorați și redactorul-șef Dazed Ib, directorul de creație al Gucci Alessandro Michele și cea mai talentată tânără designer Nancy Doyaka (a primit și Premiul LVMH anul acesta).

Iată câteva ținute memorabile purtate de vedetele internaționale:

Foto: eonline.com