Thailanda este pe punctul de a introduce în legislație castrarea chimică voluntară pentru infractorii sexuali.

Thailanda este aproape de a introduce castrarea chimică ca mijloc de combatere a infracțiunilor sexuale, după ce legislatorii au aprobat un proiect de lege care va da dreptul unor infractori să aleagă această procedură în schimbul unei pedepse reduse cu închisoarea.

Proiectul de lege, care a fost adoptat de camera inferioară în martie, a fost aprobat luni de 145 de senatori, cu două abțineri. Proiectul mai are nevoie de un alt vot al Camerei, apoi de aprobarea regală, informează descopera.ro.

Dintre cei 16.413 infractori sexuali care au fost eliberați din închisorile thailandeze între 2013 și 2020, 4.848 au recidivat, potrivit cifrelor oficiale.

„Vreau ca această lege să fie aprobată rapid”

Conform proiectului de lege, anumiți infractori sexuali considerați cu risc de recidivă ar putea primi opțiunea de a primi injecții care să le reducă nivelul de testosteron, în schimbul unei perioade mai scurte de închisoare, cu condiția să aibă aprobarea a doi medici.

Infractorii ar fi monitorizați timp de 10 ani și ar trebui să poarte brățări electronice de monitorizare, potrivit proiectului de lege.

Dacă va fi aprobată, Thailanda s-ar alătura unui grup restrâns de țări care utilizează castrarea chimică, printre care Polonia, Coreea de Sud, Rusia și Estonia, plus unele state americane.

„Vreau ca această lege să fie aprobată rapid. Nu vreau să văd din nou știri despre lucruri rele care li se întâmplă femeilor”, a declarat marți ministrul justiției Somsak Thepsuthin.

Infractorul nu mai poate fi reabilitat

Jaded Chouwilai, director al Fundației Mișcarea Progresistă a Femeilor și Bărbaților, o organizație neguvernamentală care se ocupă, printre altele, de violența sexuală, a declarat că utilizarea castrării chimice nu va opri infracțiunile sexuale.

„Condamnații ar trebui să fie reabilitați prin schimbarea mentalității lor în timp ce se află în închisoare. Folosirea unor pedepse precum execuția sau castrarea injectată întărește ideea că infractorul nu mai poate fi reabilitat”, a spus Jaded Chouwilai.

Distribuie articolul: